Weirdmakers
Image default
Mode en Kleding

Waar moet je op letten bij het kopen van een korte werkbroek?

Met de zomer is het lekker zonnig weer buiten. Je kunt op je eigen manier van het weer genieten. Zij het genieten met een fris drank op je balkon of misschien ben je ook een klusjesman die buiten werkjes moet verrichten. Dan is het een aanrader zo gemakkelijk en luchtig mogelijk gekleed te gaan. De korte werkbroekjes zijn dan een aanrader bij het aanpakken van deze klusjes. Vergeleken met een lange broek, zitten de korte werkbroeken luchtig en kleven niet aan je benen tijdens het werken.

De verschillende modellen

De korte werkbroeken heb je in verschillende modellen, kleuren, maten en merken. Zo heb je korte werkbroeken voor bouwwerkzaamheden die extra zakken aan de voorkant hebben, ook wel holsterzakken genoemd. Deze zijn bestemd voor opbergruimte voor kleine gereedschappen. De korte werkbroeken die goed bekend staan zijn van de merken als Blakader, Tricorp, Snickers, HAVEP, Mascot, Storvik.

Het materiaal van de werkbroeken

De stofcombinatie in de gerenommeerde korte werkbroeken zijn van zeer hoge kwaliteit. Je hebt de korte werkbroek die van stretch materiaal gemaakt zijn, je hebt dan anderen die van katoen en polyester zijn gemaakt. Er zijn ook korte werkbroeken die verwerkt zijn met een vaste stof genaamd cordura (een verzamelnaam voor verschillende textielsoorten). Daarnaast heb je ook korte werkbroeken in canvas, met spijkerstof of denim. Deze werkbroeken kunnen ook voor de horecasector gebruikt worden maar ook broeken voor de ZZP’er of voor werk in een fabriek. Behalve dat het kopen van zulke broeken een aangename mate van draagcomfort geeft, zijn ze ook wel een duurzame investering.

De eigenschappen van korte werkbroeken

Als je van plan bent een korte werkbroek te kopen, laat dan weten aan welke eigenschappen je werkbroek moet voldoen. Wil je dat het een hamerlus heeft, moet het waterafstotend zijn, Moet het van een D-ring voorzien zijn. Laat het dan weten. De meeste mensen die verwachten bij het kopen van zo een broek dubbele riemlussen en/of duimstokzak. Een aantal van deze werkbroeken kunnen ook als vrijetijdsbroeken gebruikt worden.

Waarop te letten bij het kopen van een werkbroek

Het is belangrijk dat je bij het kopen van een korte werkbroek, de juiste maat en pasvorm kiest. Dit zal maken dat je een aangename en vederlichte gevoel hebt tijdens het werken. Bij de rechte pasvorm zijn de voor en achterkant van de werkbroek even hoog. Bij de U-vorm is de achterkant van de werkbroek hoger dan de voorkant. Deze soort bedekken de billen zodat dit niet te zien komt en passen zodanig dat het de buik niet knelt. De rechte pasvorm is meer voor slanke mensen. Maar de u-vorm is meer geschikt voor personen met buikje waarbij de voorkant precies onder de buik komt te zitten en de achterkant op de juiste hoogte blijft. Weg met de halfblote billen.

Het wassen van je korte werkbroek

Vele van deze korte werkbroeken zijn uniek en modern ontworpen en zijn bestand tegen extreme weeromstandigheden. Voor het wassen van je korte werkbroek in je wasmachine, is het verstandig de instructies op de label goed op te volgen. Soms kan het zo zijn dat je de beschermende laag er vanaf kan wassen. Maar al om al is een korte werkbroek van ijzersterke stof gemaakt, dus kun je met in achtneming van de instructies het een aantal keer met wat heter water wassen. Let goed op de temperatuur van dat water. Hoe heter hoe beter. Het wordt dan grondig schoon gewassen.