Weirdmakers
Image default
Mode en Kleding

Tips bij het kiezen van regenkleding voor regenachtige dagen

Tips bij het kiezen van regenkleding voor regenachtige dagen

Ken je het seizoen waarin het weken, zelfs maanden regent? Het goede nieuws is dat je tijdens regenachtige dagen nog steeds naar buiten kunt. Het slechte nieuws is dat je kleren nat worden omdat het weer soms onvoorspelbaar kan zijn. Dus wat doe je? Het meest voor de hand liggende antwoord zou zijn dat je moet investeren in goede regenkleding zoals een rains regenjas.

Beoordeel je levensstijl

Beoordeel eerst je levensstijl. Hoeveel tijd breng je buiten door? Welke activiteiten doe je? Hoeveel lagen kleding draag je als het buiten regent? Moet je je regenkleding vaak wassen? Al deze factoren bepalen welk type regenkleding het beste bij je past. Dit zijn de vragen die je jezelf moet stellen om ervoor te zorgen dat je een eersteklas regenkleding krijgt zoals een regenjas dames voor je dagelijkse behoeften en persoonlijke voorkeuren.

Waterdichte bescherming

Waterdichte bescherming is een belangrijke factor om te overwegen bij het kiezen van de juiste regenkleding zoals een regenjas. Waterdichtheid wordt gemeten in millimeters waterdamp die een stof kan vasthouden, voordat deze loslaat en nat wordt. Als je naar het label op je bovenkleding kijkt, weet je of het waterdicht is of niet. Maar hoe kun je zien hoe waterdicht het echt is? De meeste regenjassen zijn gemaakt van ademende stoffen zoals Gore-Tex of eVent die vocht naar buiten laten en water buiten houden. Als je een waterdichte jas hebt met een DWR of een duurzame waterafstotende coating, moet deze lichte buien kunnen opvangen.

Ademende stof

De beste regenkleding is waterafstotend en ademend. Ademend materiaal is belangrijk voor comfort, veiligheid en om je droog te houden. Als je een regenjas draagt ​​die niet genoeg lucht door de stof laat, krijg je het er warm en zweterig onder. Dit kan voor een ongemakkelijke ervaring zorgen die het moeilijk maakt om je op andere dingen te concentreren. Als je uitrusting niet voldoende ademend is of als er geen ventilatieopeningen zijn, kan zweet zich ophopen in het kledingstuk en onderkoeling of een zonnesteek veroorzaken.

Ruime kap

Een kap die over een helm past is belangrijk. Je wilt niet elke keer je helm af moeten doen als het regent of je hoofd opzij draaien om te zien waar je heen gaat. Als de kap kan worden opgerold en vastgezet, nog beter. Dit maakt het gemakkelijker om in je rugzak op te bergen en voorkomt dat het in de weg zit tijdens het rijden. Het laatste dat je wilt, is dat je regenkleding je niet beschermt tegen het weer, maar ook je zicht belemmert tijdens het fietsen door de stad bij slecht weer. Een ander belangrijk aspect van het kiezen van regenkleding is om er een te vinden die de regen uit je gezicht houdt als je op een avontuurlijke rit op een regenachtige dag gaat.

Zakken met ritssluiting

Zakken met ritssluiting zijn de juiste keuze als je je waardevolle spullen veilig wilt opbergen. Ze zijn veiliger dan klittenband en knopen. Ze hebben een duurzamer ontwerp dat het moeilijker maakt voor water om door te sijpelen in de binnenkant van de jas.