Weirdmakers
Image default
Vakantie

Ontdek de stranden, mysterieuze grotten en charmante oude dorpen in de Algarve

De zonnige reisbestemming Algarve is een hotspot voor strandliefhebbers en surfers. De witte zandstranden en kustplaatsen zorgen ervoor dat toeristen de bezienswaardigheden aan het water in de Algarve graag willen zien.

Naast de stranden is er ook pittoreske oude dorpen, mysterieuze grotten en heerlijk street food te ontdekken. Hier is een lijst met bezienswaardigheden voor een actieve vakantie.

Ontdek de overblijfselen van een vervolgen tijdperk

Dichtbij de Atlantische Oceaan op de Spaanse grens ligt Tavira City: een unieke mix van pre-Reconquista architectuur uit het verleden en het heden. Je kunt door de stad wandelen en je laten verrassen door de rijke mix van culturele invloeden. Je kunt ook naar de ruïnes van Cerro da Vila gaan en de overblijfselen van de Romeinse villa’s uit de Bronstijd van vóór de Romeinse bezetting bekijken.

Andere plekken om te ontdekken:

 1. Leãozinho Piratenschip
 2. Castle of Silves, 13e eeuws Moors fort
 3. Lagos oude stad
 4. Arco da Vila
 5. Forte de Nossa Senhora da Rocha

Geniet van de schilderachtige landschappen

Er zijn prachtige kliffen met kalksteen, baaien en grotten. Één daarvan is Algar Seco, een knoestige rotsformatie als gevolg van eeuwenlange erosie door de oceaan. Je kunt er wandelen op de top, hier zie je een prachtige zonsopgang. Als je meer moed hebt kun je een bezoek brengen aan de grotten.

Hier word je één met de natuur:

 1. Ponta da Piedade
 2. Praia da Falésia
 3. Cape St Vincent
 4. Praia da Rocha
 5. Monchique
 6. Quinta do Francês Vineyard
 7. Reserva Natural do Sapal
 8. Ria Formosa

Bezoek schilderachtige stadjes in de Algarve

De Algarve heeft veel van zijn Spaanse sfeer behouden. Deze dringt door in de steden en dorpjes die aan de grens liggen. Bezoek deze steden, maak een wandeling door de straten en aanschouw de prachtige bloemen naast de trottoirs. Je vindt hier veel boetiekjes en antiekwinkels maar ook cafeetjes om even op adem te komen.

 1. Faro
 2. Vila Real de Santo António
 3. Castro Marim
 4. Ayamonte
 5. Alcoutim
 6. Sanlúcar de Guadiana
 7. Olhão

Eet het beste eten van de Algarve

Het zuiden heeft de beste visgerechte te bieden maar dat betekent niet dat de rest niet lekker is. Verlaat de stad niet zonder deze verrukkelijke lekkernijen te proberen.

 1. Conquilhas à Algarvia
 2. Cataplana de marisco
 3. Petiscos de taberna
 4. Dom Rodrigos
 5. Caldo verde
 6. Couvert
 7. Feijoada

Bezoek een museum

Als je hunkert naar wat geschiedenis heeft de Algarve een aantal musea met artefacten die al een millennia of 2 dateren. Je vindt er artistieke schilderijen en sociaaleconomische aspecten uit de regio. Wat vind je van een wassenbeelden- en een maritiem museum?

Lokale musea om te bezoeken:

 1. Portuguese Discoveries Wassenbeeldenmuseum
 2. Museu Marítimo Almirante Ramalho Ortigão
 3. Castelo de Loulé
 4. Museu de Portimão
 5. Museu Municipal de Faro
 6. Museu Regional Do Algarve

Verken de regio met de auto

Met zoveel bezienswaardigheden en plekken om te bezoeken in de Algarve is het verstandig om een auto te huren en zo alles makkelijk te kunnen zien. Het huren van een auto geeft je de vrijheid en flexibiliteit om te gaan waar je wilt.

Verhuurbedrijven vind je online en deze transporteren jouw auto naar de grote luchthavens, klik hier voor meer informatie. Om een auto te kunnen huren in Portugal moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Als je jonger bent dan 25 moet je een toeslag betalen.

Als je een rijbewijs hebt van buiten Europa moet je toestemming hebben om internationaal te mogen rijden. Ook moet je jouw nationale rijbewijs tonen en dit al langer dan 2 jaar bezitten.

Autoverhuur varieert van heel compact tot SUV’s. Het zal normaal gesproken tussen de $18,- en $45,- per dag kosten.

https://www.autoportugal.nl/