Weirdmakers
Image default
Vakantie

Naar Indonesie reizen? Lees dan even onze blog!

Indonesie is een prachtig land en naar Indonesie reizen is echt een onvergetelijke ervaring. Wist je dat het land uit maar liefst 17.000 eilanden bestaat? Veel toeristen bezoeken de bezienswaardigheden op eiland zoals Java en Bali, maar het is ook zeker de moeite waard om de iets mindere eilanden te bezoeken. Op Java en Bali vind je ook de meeste toeristen en voor meer rust en kalmte zijn andere eilanden een betere keuze. Voor een eerste bezoek zou een combinatie van een bezoek aan Java en Bali perfect zijn. Zo leer je meer over de cultuur en kun je optimaal genieten van het prachtige landschap en de gastvrijheid van de lokale inwoners. In onze blog vertellen we meer over een rondreis door Indonesie.

De Borobudur en Prambanan op het eiland Java

De Borobudur en Prambanan zijn de mooiste bezienswaardigheden op het eiland Java en deze locaties moet je tijdens je reis naar Indonesie bezoeken. Daar is geen twijfel over mogelijk. Borobudur is een boeddhistisch heiligdom dat als een grote stoepa is opgebouwd en ook nog eens bij de meest actieve vulkaan van Indonesie ligt. Het heiligdom ligt dan ook op een berg. De Prambanan is eveneens een prachtige locatie en het is een mooi tempelcomplex. De tempels herken je eenvoudig aan de kenmerkende puntdaken. Het zijn echt compleet andere werelden waar je even rustig kunt ronddwalen.

Naar Indonesie reizen? Bezoek de dorpjes en markten op Java en Bali

Op de eilanden vind je talloze dorpjes en markten en het is al een hele ervaringen om door de dorpjes te wandelen en over de markten te struinen. Snuffel naar lokale specialiteiten en de mooiste en met de hand gemaakte producten. Prachtige souvenirs zijn er in overvloed! De lokale bewoners zijn ook enorm gastvrij en het is meer dan aan te raden om samen met één van de lokale bewoners een authentiek Indonesisch gerecht te maken. Dat zeker de moeite waard is als je van de Indonesische keuken houdt.

Snorkelen en jungletochten

Naar Indonesie reizen? Dan moet je zeker gaan snorkelen! Op de eilanden Sulawesi, Bali en Gili vind je prachtige onderwaterwerelden en veel lokale ondernemers die je onder begeleiding kunnen meenemen. Zelfs als beginner kun je genieten van deze bijzondere wereld vol met kleuren en bijzondere waterdieren. Het is dan ook een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten. Dat geldt ook voor een mooi en leuke jungletocht door de ongerepte natuur. Waar je ook nog eens kans maakt om Orang-Oetans in het wild te zien!

Naar Indonesie reizen? Zeker doen!

Wil je naar Indonesie reizen? Dat is een geweldig idee en wij zeggen dan ook zeker doen! Het land is bijzonder mooi en door de goede infrastructuur zijn de verschillende eilanden goed te bereiken. Zelfs met een huurauto of een camper. Rijd naar de mooiste locaties en laat je betoveren door het prachtige landschap, de ongerepte natuur en de gastvrijheid van de lokale inwoners. En vergeet ook zeker niet om de zonsopkomst bij de Bromo-vulkaan op het eiland Java te bewonderen.