Posted on

Er zijn verschillende redenen voor ontslag of ontslagen worden. Reorganisatie zou hierbij een reden kunnen. Ontslagen worden is niet leuk. Je wordt er heel onzeker door en je gaat ook een onzekere tijd tegemoet. Al helemaal als je kinderen hebt en er rekeningen zijn die betaald moeten worden. In Nederland hebben we wel gelukkig een soort van vangnet die ze in tegenstelling tot bijvoorbeeld Amerika niet hebben. Je komt altijd in aanmerking voor en uitkering. Helaas is dit niet genoeg en wil je natuurlijk ook gewoon aan de bak en meedraaien in de maatschappij. Dus hoe kom je zo snel mogelijk weer aan een baan.

Het is altijd handig om de periode zonder baan te overbruggen met iets. Zo kun je bijvoorbeeld vrijwilligerswerk gaan doen. Op deze manier kun je een gat op je CV voorkomen en kun je ook laten zien dat je gemotiveerd bent en echt wilt werken. Daarnaast kun je door middel van vrijwilligerswerk in contact komen met mensen die je misschien verder aan een baan kunnen helpen.

Een netwerk is zeer belangrijk om weer aan een baan te komen. Door iedereen in je netwerk op de hoogte te stellen dat je zonder werk bent komen te zitten kunnen zij weer via hun eigen netwerk weer een baan voor je regelen. Netwerken is heel goed. Sociale media tools die hierbij kunnen helpen zijn bijvoorbeeld LinkedIn of zelfs Facebook.

Probeer niet massaal op alle vacatures die je vindt met dezelfde motivatiebrief te reageren. Op deze manier komt het op de werkgever ook niet over alsof je je hebt ingelezen in een baan. Probeer echt specifieke motivatie brieven te schrijven. Wanneer er geen vacature tussen zit voor jou kun je ook altijd een open sollicatie sturen. Dit laat zien dat je initiatief neemt. Tevens zorgt dit ervoor dat je niet hoeft te concurreren met andere sollicitanten.

Wanneer je wordt ontslagen wordt er ook vaak een outplacement geboden door de werkgever. Dit is begeleiding die je van een extern outplacementbureau, zoals Carrierepoort zult ontvangen. Zij zullen je intensief begeleiden tot het vinden van een nieuwe baan. Lees hier meer over dit onderwerp.

http://carrierepoort.nl