Weirdmakers
Image default
Society / Holidays

Het voorkomen van de verspreiding van bacteriën

Dankzij de huidige situatie zijn veel personen bewust geworden van de waarde van hygiëne. Onvoldoende reiniging kan leiden tot zorgwekkende situaties, zoals het oplopen van een griep dat op hoog niveau invloed kan uitoefenen op de gezondheid, met in het bijzonder bij kwetsbare patiënten.

Gelukkig is de markt verrijkt met diverse schoonmaakmiddelen om de ernstige gevolgen te voorkomen en vermijden. De consument krijgt zelfs de mogelijkheid een schoonmaakmiddel te kiezen die voldoet aan specifieke eigenschappen, denk bijvoorbeeld aan de ecologische schoonmaakmiddelen die beweren gemaakt te zijn van enkel plantaardige grondstoffen en kunnen dus beschouwd worden als ecovriendelijk.

Huidige situatie

Onbewust leven er miljarden bacteriën in iedere woning. Op het tapijt, in de keuken en rondom het toilet; je ontkomt er niet aan. Echter maken schoonmaakmiddelen het mogelijk de hoeveelheid te beperken en een verdere verspreiding tegen te gaan. Om men bewust te maken van de huidige situatie binnenshuis, zal hieronder in het kort aangegeven worden welke plekken als de vuilste plekken beschouwd kunnen worden.

Snijplank

Een verrassend, maar zeer vuil product is de snijplank. De snijplank is vrijwel altijd aanwezig gedurende het bereiden van een maaltijd, waarbij al de groente en mogelijk het vlees op gesneden wordt. Dit zien bacteriën als de ideale broedplaats. Het gedachte dat elke maaltijd bereid wordt op de broedplaats van bacteriën, is het vaak een grote motivatie om direct tot schoonmaken over te gaan.

Kraan / Gootsteen

De kraan wordt haast altijd gebruikt voor het reinigen van de handen. Echter wordt de kraan voor het wassen van de handen al aangeraakt, waardoor de kraan helaas niet als schoon object gezien kan worden. Daarnaast blijven er vaak etensresten, vuil, bacteriën achter in de gootsteen. Daarnaast maakt men ook gebruik van de kraan en gootsteen om andere producten in te wassen. De gootsteen is gemakkelijk te reinigen met een desinfecterend schoonmaakmiddel.

Koffiezetapparaat

Het overgebleven water in het waterreservoir kan snel omzetten in schimmels. Hierdoor is het essentieel het reservoir somtijds droog te maken om schimmels te vermijden. Ook is het mogelijk het waterreservoir wekelijks uit te spoelen met witte azijn, om zeker te zijn dat er voldoende reiniging heeft plaatsgevonden.

 

http://fayon.nl