Weirdmakers
Image default
Society / Holidays

Wat zit er in de viskoffer van een visser?

 

 

Wanneer je even lekker een dagje er tussenuit gaat om te gaan vissen met wat vrienden of alleen? Dan mag een goede hengel met een vislijn en haken natuurlijk niet ontbreken, maar weet je zeker dat je alles bij je hebt wat je eigenlijk bij je zou moeten hebben. Zoals bijvoorbeeld een vispas of een onthaaktang? In dit artikel zullen alle benodigdheden worden besproken die eigenlijk niet mogen ontbreken in de viskoffer van een visser.

Standaard visbenodigdheden

Je kunt als ervaren visser niet  op pad gaan zonder de onderstaande visbenodigdheden. Zorg er ten eerste altijd voor dat je je vispas meeneemt. Je kunt namelijk een boete krijgen voor het vissen zonder vispas, die maar liefst €200,- bedraagt. Dit zul je dus altijd bij je moeten hebben ook als beginnend sportvisser.

 

–          Vishengel met of zonder molen

–          Vislijn en vishaken

–          Lokvoer om de vissen aan te trekken

–          Aas: kunstaas, maden, brooddeeg of maïs

–          Lood om het aas te laten zinken

–          Schepnet om een grote vis op het droge te krijgen

–          Onthaaktang om de haak uit de vis te verwijderen

–          Fototoestel

 

Natuurlijk wil je alle benodigdheden bij je hebben als het gaat om het vissen zelf, maar zodra je een grote vis hebt gevangen, wil je natuurlijk wel aan de buitenwereld kunnen laten zien dat je die ook daadwerkelijk hebt gevangen. Een goede fotocamera of telefoon is dus van groot belang om de vangst vast te kunnen leggen. Daarnaast kun je zelfs nog een meetlint meenemen om de lengte van de vis op te meten en dit zelfs nog vast te leggen op camera.

Vergeet ook geen goed comfortabel stoeltje mee te nemen om lekker te kunnen zitten aan de waterkant of een goede stevige viskist. Hierdoor zul je voor meer op je gemak zijn en hou je het veel langer uit. Ook zul je rekening moeten houden met het weer. Is de kans dat het gaat regenen? Doe dan kleding aan die daar tegen bestemd is en zorg er eigenlijk altijd voor dat je een paraplu bij je hebt voor de zekerheid.

 

 

https://www.sportvisgigant.nl/