Weirdmakers
Image default
Society / Holidays

Voorkom inbraak

Dagelijks worden er in Nederland tientallen inbraken gedaan. Tijdens de donkere dagen neemt dit alleen maar toe omdat inbrekers gemakkelijk te werk kunnen gaan. Zo is het tijdens de kerst erg donker en vinden inbrekers dat een uitstekende gelegenheid om te inbreken. Op Eerste kerstdag wordt er maar liefst 262 keer gemiddeld in gebroken. Dat is bijna het dubbelen van wat er normaal op een dag gebeurt. Je wilt dit jaar een fijne gezellige kerstvieren bij je ouders en je wilt niet dat dit bij jou overkomt. Om je hier tegen te beschermen is het belangrijk om te weten hoe een inbreker te werk gaat. Hoe precies? Dat vertellen we je in deze blog.

Een van de meest populaire manieren om in een huis te komen is door het intrappen van deuren of ramen. Deze simpele manier is handig en snel en wordt veel gebruikt door de inbreker. De inbreker wilt namelijk snel naar binnen maar ook weer snel naar buiten. Om het de inbreker dus moeilijker te maken is het belangrijk om goede sloten in huis te hebben. Een goed slot vertraagd de inbreker en vergroot de kans dat hij het zal opgegeven. Omdat de inbrekers veel verstand hebben van sloten komen ze vrijwel overal binnen als ze hier de tijd voor krijgen. Een ander beveiliging optie die je kan gebruiken is een alarminstallatie. Het alarminstallatie zorgt ervoor dat de een bedrijf ingelicht wordt wanneer er inbrekers het huis betreden. Zodra de inbrekers dan weer naar buiten gaan, staat de politie ze op te wachten.

Om de inbrekers echt af te schikken kan je het beste een camera kopen. Een camerainstallatie zorgt ervoor dat de inbreker niet eens de moeite doet om naar je huis te komen. Zodra de inbreker een camera ziet hangen skipt hij al gauw je huis. De inbreker is namelijk een gelegenheidsdief en wilt niet met zijn gezicht op het nieuws komen.

https://www.groenewegendelft.nl/