Weirdmakers
Image default
Society / Holidays

Tips tijdens het klussen

Wordt de verveling door de coronacrisis je teveel en heb je besloten om eens even lekker te gaan klussen in huis? In deze blog helpen we je een handje bij het klussen door je enkele praktische klustips te geven. Ook al ben je een gevorderde klusser of pas een beginner, deze tips helpen iedereen. Met de onderstaande tips weet je zeker dat je jouw veiligheid kan waarborgen en voorkom je een hoop ellende als het mis gaat.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Ook dit geld met klussen. Voordat je aan een klus begint is het belangrijk dat je precies weet welke materialen je nodig hebt om te klussen. Wil je bijvoorbeeld wat ophangen? Dan is het belangrijk dat je gebruik maakt van woodies schroeven. Je wilt niet dat je halverwege je klus moet stoppen omdat je wat snelbouwschroeven mist. Daarnaast moet je ook zorgen dat je de juiste beschermende kleding hebt. Als je bijvoorbeeld gaat verven wil je niet dat het verf op je huid komt. Draag daarom goede beschermende kleding zodat je later niet in de problemen komt. Ook het dragen van handschoenen en een bril of helm is een must. Zo zorg je ervoor dat je een bezoekje aan de dokter vermijdt.

Tijdens de klus is het belangrijk dat je jouw focus alleen richt op het klussen zelf en geen andere dingen. Als de focus mist is de kans groot dat je jezelf pijn doet. Heb je vervelende kinderen thuis? Zorg dan dat ze niet bij je in de buurt komen. Waar je nog meer op moet letten is of het gereedschap wel in orde is. Je kan dit zien aan het CE keurmerk. Als je aan de slag gaat met een gasbrander is het altijd handig om een emmer water naast je te hebben. Je weet immers maar nooit en er kan altijd wat fout gaan.

 

https://www.bnvtools.nl/