Weirdmakers
Image default
Society / Holidays

Ontdek Noord-Amerika

Noord-Amerika bezoeken

Het continent Noord-Amerika; voor velen nog steeds onbekend terrein. Wat natuurlijk hartstikke zonde is, want dit continet is absoluut een bezoekje waard. Er valt voor iedereen wat te zien: van adembenemende natuurgebieden tot grote luxe steden en gokparadijzen. De grootste en meest bezochte landen van Noord-Amerika zijn zonder twijfel de Verenigde Staten en Canada. Vooral voor Nederlanders en Belgen worden deze bestemmingen steeds bekender en aantrekkelijker om te bezoeken. Voorheen waren de tickets richting Noord-Amerika namelijk al gauw tussen de €700,- en de €2000,-. Tegenwoordig vliegt men al vanaf €300,- richting het westen.

Verenigde Staten

De Verenigde Staten, ofwel Amerika, is qua inwoners het grootste land van Noord-Amerika. Populaire vakantiebestemmingen in Amerika zijn onder andere New York, Las Vegas, San Francisco en Miami. New York staat bekend om haar hoge wolkenkrabbers, wall street en uiteraard het vrijheidsbeeld. De meeste reizigers kiezen vaak voor een stedentrip door New York voor ongeveer 4 dagen. Hoewel 4 dagen eigenlijk te kort is om deze fantastische stad te bezichtigen.

Las Vegas is daarentegen totaal niet te vergelijken met New York. Om te beginnen liggen deze twee steden ongeveer 4000 kilometer van elkaar vandaan. Las Vegas staat bekend om haar ontelbare gokpaleizen. De “gokstad” Las Vegas is absoluut het bezoeken waard. Voor een kindvriendelijke vakantie is Las Vegas echter niet de beste keuze.

Aan de westkust van Amerika ligt de grote stad San Francisco. Ook in San Francisco valt heel veel te zien. De Golden Gate Bridge is natuurlijk hét icoon van San Francisco. Deze 2700-meterlange brug is niet alleen één van de grootste bruggen ter wereld, maar ook een van de zeven moderne wereldwonderen.

Dan gaan we naar het uiterste zuid-oosten van Amerika want daar vinden we de plaats Miami. Miami ligt in de staat Florida, “The Sunshine State”. Deze plaats is vooral aantrekkelijk om niet alleen een stukje van Amerika te proeven, maar ook om gewoon een lekkere relax-vakantie te houden. Wat opvallend is aan Miami, is dat er naast Engels voornamelijk Spaans wordt gesproken.

ESTA Amerika
Indien u een van deze prachtige bestemmingen in Amerika gaat bezoeken, of wellicht een andere plaats in Amerika, wees u zich er dan van bewust dat u een ESTA nodig heeft. Een ESTA Amerika dient als een soort toestemming om Amerikaans grondgebied te mogen betreden. Met de ESTA kunt u 90 dagen in Amerika verblijven.

Canada

Dan gaan we van Amerika naar Canada. Het land is qua oppervlakte een klein stukje groter dan Amerika maar qua inwoners valt het erg tegen. In Canada is het namelijk doorgaans vrij koud, hoewel dit natuurlijk ook afhangt van welke plaats u bezoekt. U kunt ervoor kiezen om een grote plaats zoals Vancouver of Toronto te bezoeken. Maar wellicht lijkt het u leuker een grote camper te huren en een rondreis door Canada te maken? Voor zowel een rondreis als een stedentrip is Canada absoluut een geschikt vakantieland.

De plaats Vancouver is de grootste van de staat British-Columbia. Het is een belangrijke handelsstad, omdat zij één van de grootste havens ter wereld bezit. Verder is Vancouver rijk aan verschillende musea en galerijen.

Toronto is veruit de grootste stad van Canada. Met haar hoge wolkenkrabbers heeft het erg veel weg van het Amerikaanse New York City. Toronto staat vooral bekend om de filmindustrie en is absoluut het bezoeken waard.

Verder is Canada uitermatest geschikt om heerlijk van de natuur te genieten. De hoge bergen en rustige plaatsen zijn voor velen de reden om Canada te bezoeken.

ETA Canada
Net zoals bij Amerika, heeft u bij het bezoeken van Canada een soort visum nodig. Dit visum heet geen ESTA maar ETA. Afgezien van het feit dat het maar één letter scheelt, komt het op hetzelfde neer. De ETA Canada verschaft u toegang tot Canada en is vijf jaar geldig.

https://visumfly.nl