Weirdmakers
Image default
Society / Holidays

Innovatief hulpmiddel voor ouderen: de lichaamsdroger

Door de toename in technologische ontwikkelingen is het voor ouderen steeds eenvoudiger om langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Waar de één gebruik maakt van beugels in het toilet en in de badkamer ter ondersteuning, kiest de ander eerder voor antislip sokken en een rollator tegen mogelijke vallen in huis. Op die manier weten ouderen het zichzelf comfortabel te maken en is het niet direct nodig om naar een verzorgingstehuis te verhuizen. Bovendien raken deze tehuizen met verloop van tijd steeds voller, waardoor het ook niet voor iedere oudere meer mogelijk is om te verhuizen op latere leeftijd.

Wat dacht u van de lichaamsdroger?

Naast een rollator, antislip stokken en beugels zijn er echter nog veel meer hulpmiddelen voor ouderen, waaronder de lichaamsdroger van Lavicta. Deze body dryer stelt ouderen namelijk in de gelegenheid om zich af te drogen zonder handdoek na het douchen. Dit hulpmiddel kan gezien worden als een soort enorme föhn, die een warme deken van lucht over je heen blaast na een fijne douchebeurt. Op die manier hoeven ouderen zich niet in allerlei moeilijke bochten te wringen als zij gedoucht hebben, is er minder thuishulp nodig en worden vallen in de badkamer voorkomen. Bij in gebruik name van de lichaamsdroger wordt er een grote, witte knop geïnstalleerd op een gewenste plek in de badkamer, die bedoeld is om de lichaamsdroger te activeren. Vervolgens hoeft de oudere slechts een rustig rondje te draaien, zodat ook daadwerkelijk iedere plek droog geblazen kan worden. Eenvoudig, niet?

Meer over Lavicta

De lichaamsdroger is het ideale hulpmiddel voor ouderen, die moeite hebben met de mobiliteit. Echter, ook in verzorgingstehuizen of de gehandicaptenzorg komt de lichaamsdroger uitermate goed van pas. Gehandicapten en ouderen kunnen weer zelfstandig douchen en voelen zich minder afhankelijk van hulp. Bekijk dus snel de website van Lavicta voor meer informatie over deze lichaamsdroger!

https://lavicta.nl/