Weirdmakers
Image default
Society / Holidays

Groene energie in huis met zonnepanelen

Duurzaamheid is een concept waar steeds meer aandacht aan besteed wordt door consumenten, bedrijven en overheden. Kunnen we nog welk kleding blijven kopen voor de gehanteerde prijzen, zou waterverspilling aanzienlijk verminderd kunnen worden en zijn er groene alternatieven voor stroomverbruik? Wijsman Duurzaam houdt zich bezig met dit laatste punt van aandacht en biedt zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen aan voor particuliere en zakelijke doeleinden. Echter, waar moet je op letten bij de aanschaf van zonnepanelen en welke overwegingen moeten hierbij in acht genomen worden? In dit artikel kom je meer te weten over de ins en outs van zonnepanelen van Wijsman Duurzaam.

Monokristallijn of polykristallijn?

Hoewel er vaak gedacht wordt dat ieder zonnepaneel hetzelfde is, bestaan er verschillende varianten zonnepanelen, die dan ook voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden. Wijsman Duurzaam biedt alleen al twee soorten aan, namelijk polykristallijne en monokristallijne zonnepanelen. Het voornaamste verschil blijkt uit de namen, aangezien een monokristallijn zonnepaneel uit één geheel bestaat, waar het polykristallijne zonnepaneel meerdere kristalstukjes bevat. Het polykristallijne zonnepaneel realiseert om die reden in zijn geheel minder rendement, al is het daarentegen wel een goedkoper alternatief van het monokristallijne zonnepaneel. Door het hoge rendement van het monokristallijne zonnepaneel is deze variant echter zeer geschikt voor kleine oppervlaktes. Het aantal benodigde zonnepanelen is op die manier afhankelijk van het oppervlak, het soort zonnepaneel en het beschikbare budget.

Meer over Wijsman Duurzaam

Bij de aanschaf van zonnepanelen komt meer kijken dan verwacht, waardoor er met aandacht een besluit gemaakt zal moeten worden. Wijsman Duurzaam denkt daarom graag mee en kan belangrijke adviezen en inzichten bieden. Welke verwachtingen heb je van de opbrengst, is jouw dak schuin of plat en ben je op de hoogte van de regeling voor subsidie zonnepanelen? Hebt je meer interesse in warmtepompen of zonneboilers? Bekijk dan de website van Wijsman Duurzaam en laat je informeren door de experts.

https://www.wijsmanduurzaam.nl/