Weirdmakers
Image default
Society / Holidays

Gerust op vakantie gaan als ondernemer

Als eigenaar van een eigen zaak wil je natuurlijk ook graag onbezorgd op vakantie kunnen gaan. Dit is zeker mogelijk, mits je voor vertrek maar de nodige zaken hebt geregeld. Het instrueren van je personeel en het op de hoogte stellen van je netwerk zijn hierbij van belang. Hieronder lees je een aantal tips voor een fijne en onbezorgde vakantie.

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat de overdracht van de werkzaamheden goed gebeurt. Je medewerkers kunnen dan beter iets teveel weten dan te weinig. Spreek duidelijk af wie jouw taken overneemt, zodat daar geen verwarring over kan ontstaan. Wanneer er nog zaken lopen die moeten worden afgerond kun je de bijbehorende informatie of documenten online opslaan (Google Docs) zodat de informatie op elk moment beschikbaar is. Voor jou en het personeel.

Personeelsplanning is ook een puntje waar aandacht aan moet worden besteed. Denk bijvoorbeeld aan de bezetting. Het is al best wat als de baas een paar weken weg is. Als er dan ook nog onderbezetting is wordt het wel erg vervelend voor het personeel. Regel daarom alle vakanties goed en stem ze op elkaar af. Mocht er toch onderbezetting dreigen dan kun je ervoor kiezen om bepaalde processen tijdelijk uit te besteden, zoals de telefoondienst. Dit is vaak een belastende bezigheid voor het personeel. Door het uit te besteden neem je hoop werkdruk weg. Bovendien heeft zo’n antwoordservice veel ervaring met opnemen van de telefoon voor bedrijven, dus daar hoef je je ook geen zorgen over te maken.

Ook niet onbelangrijk, geniet van de vakantie en doe inspiratie op. Die paar weken zonder werk is de ideale manier om even bij te tanken. Je kan je hoofd even leeg maken voor nieuwe ideeën en inspiratie. Hier kan je de rest van het jaar weer profijt van hebben.

http://bizziphone.com