Posted on

Gefeliciteerd! U heeft er voor gekozen om een eigen zwembad aan te leggen in uw tuin of wellicht in uw huis. Nu u deze keuze heeft gemaakt begint het echte werk pas echt. Als u ervoor kiest om het zwembad zelf te bouwen zult u de nodige keuzes moeten maken en ook vele tientallen uren zoet zijn met de aanleg van het bad, maar ook als u ervoor kiest om het zwembad aan te laten leggen door een professionele zwembadbouwer zult u de nodige keuzes moeten maken.

De eerste stap is natuurlijk een besluit nemen over de vorm, ligging en grootte van het zwembad. Hierbij is het verstandig om in het achterhoofd te houden dat elke keuze die u hier maakt een grote impact zal hebben op de prijs, het onderhoud en de benodigde materialen.

Zodra u deze keuze heeft gemaakt moet u weer kiezen: welke materialen gaat u gebruiken? Voor een zwembad wordt vaak in eerst een kuip gestort van beton, alhoewel dit wel aangeraden is, hoeft dit niet. U moet hier wel rekening houden met de benodigde extra ruimtes, zoals ingangen voor de water toe- en afvoer en een eventueel reinigingsfilter.

Vervolgens kunt u ervoor kiezen om het zwembad af te werken met tegels, stenen of keien. Ook zijn er veel kunststof materialen te vinden die hier erg geschikt voor zijn. Veel professionals raden aan om zwembadfolie van een goed merk als Elbe te gebruiken. Dit is overigens vrij lastig te leggen, dus dit door een expert laten doen is aanbevolen. Eén van de experts die Elbe levert kunt u vinden op www.zwembadfolie.nl 

Nadat ook dit gedeelte af is, kunt u er nog voor kiezen om het zwembad van extra’s te voorzien, maar globaal bent u nu klaar. Het proces bestaat uit veel keuzes en is ook zeker niet makkelijk. Denk daarom goed na of u het echt zelf wilt gaan doen, of dat u toch een professional inschakelt.

http://www.zwembadfolie.nl/