Posted on

Veel mensen hebben het over een industriële revolutie aangezien het 3D printen zo groot is geworden. Misschien is het ook wel zo, aangezien het een sterke groei heeft gemaakt en het nog wel zal blijven stijgen. Als belegger is het ook een interessante markt om je in te verdiepen. Veel grote bedrijven kondigen namelijk aan om zich meer op het 3D printen te richten. Dit komt omdat er meer materialen gebruikt kunnen worden tijdens het 3D printen. Ook richten steeds meer wetenschappers zich om dit onderwerp omdat ze een kans ruiken iets indrukwekkends te bedenken. Daarnaast wordt het ook steeds goedkoper aangezien bedrijven met elkaar concurreren. Daarnaast is het printen van metaal erg aan het groeien en wordt de software op dit gebied ook steeds beter. Zeker de software bij de thermo transfer is bijvoorbeeld erg in groei.

 

Het is dus als belegger interessant om je te verdiepen in de wereld van 3D printen. Het is namelijk een markt die een grote groei aan het mee maken is, maar ook zeker verder zal stijgen. Momenteel zijn er een aantal grote aankondigingen geweest van grote bedrijven die interesse hebben in 3D printen.

Met name in de vliegtuig- en autoindustrie is men geïnteresseerd in het bouwen met 3D printer. Bijvoorbeeld Boeing en Mercedes hebben interesse getoond in het bouwen met een 3D printer. Ze maken ook al vaker gebruik met de 3D printer om bepaalde onderdelen te printen. Als het metaal printen straks makkelijker wordt zal dit een sterke groei maken in de aandelen van deze bedrijven. Je kunt je als belegger dus gaan verdiepen in deze bedrijven als je succesvol wilt worden. De 3D printing sector is sinds 2016 erg gegroeid: 17,4 procent, waar met name de qr code printer groei meemaakt. De bedrijven die 3D printers leveren groeien ook steeds meer en zullen ook met elkaar concurreren om de beste te worden voor de laagste prijs. Ze willen de grote klanten binnen halen zoals Boeing en Mercedes om marktaandeel te kunnen pakken.

http://www.kba-metronic.com/nl/