Posted on

Bij een kincorrectie staat een goede balans centraal. Sommige mensen hebben de pech dat ze een te kleine of te grote kin hebben. Hierdoor is er geen goede balans in het gezicht. Dit is natuurlijk vervelend, maar gelukkig eenvoudig te corrigeren met een kincorrectie. Het profiel van het gezicht komt in evenwicht. De verhouding tussen de neus, kin, oren en lippen worden verbeterd. Als je uiteindelijk niet tevreden bent over de kinverkleining, dan kan de prothese er altijd uit gehaald worden.

Er zijn altijd wat risico’s bij een verkleining van de kin. Dit is bij iedere ingreep wel het geval. Er is kans op een infectie. De wond moet ook de rust krijgen om te genezen waardoor er wat pijn kan zijn. Je krijgt wel pijnstillers mee. Het is mogelijk dat de onderlip wat gevoelloos is. Dit is ook maar tijdelijk. Verder kun je soms wat misselijk worden.  Na een aantal weken is het resultaat pas goed zichtbaar. Dit komt door de zwellingen die dan zijn verdwenen. De balans in het gezicht is dan pas goed te zien. Het litteken zal ook nauwelijks zichtbaar zijn.

De operatie zal onder plaatselijke verdoving zijn, maar u zult wel slapen. De operatie duurt ongeveer een uur. Onder de zin wordt een klein sneetje gemaakt waardoor de zin een beetje naar voren gezet kan worden. Net als bij de endodontoloog kun je na een paar uur weer naar huis. Er zit nog wat verband om de kin heen wat de genezing sneller de tijd geeft. De zwelling zal dus vrij lang aanhouden. Na twee weken worden de hechtingen eruit gehaald. Twee weken later zal de zwelling weg zijn en kun je genieten van het resultaat. Ben je niet tevreden? Dan kan de prothese er weer uit gehaald worden. Hier komen wel extra kosten bij kijken.

https://www.orfeokliniek.nl/