Weirdmakers
Image default
Society / Holidays

Een echte of een kunstkerstboom?

De eerste kerstartikelen liggen alweer in de winkel en dan is het voor velen elk jaar weer de vraag: ga ik dit jaar voor een echte of een kant en klare kerstboom? De echte kerstboom blijft toch een klassieker en heeft de voorkeur bij vele kerstliefhebbers. Bij kerst hoort een echte kerstboom en geen kunstkerstboom.

Maar toch heeft het zo’n kunstboom zijn voordelen. Zo gaat deze jaren mee en hoef je niet elk jaar een nieuwe te kopen. Een echte boom moet je elk jaar wel weer opnieuw aanschaffen en dit verschil merk je op de lange termijn wel in je portemonnee. Daarnaast heb je ‘minder last’ van de kunstkerstboom, je hoeft de boom geen water te geven, je hebt geen last van uitvallende naalden en je weet zeker dat je elk jaar weer een volle boom hebt staan die niet scheef staat en mooi is. En als laatste hoef je je ook geen zorgen te maken over de lampjes in de boom doen, je kan tegenwoordig namelijk al een kunstkerstboom met verlichting kopen.

Maar zo’n kunstkerstboom heeft ook zijn nadelen. Zo moet je de kunstkerstboom elk jaar weer opslaan en neemt dit ruimte in, terwijl je de echte boom elk jaar weer kan wegdoen en hier geen last van hebt. De kunstboom is duurder in aanschaf, wanneer je elk jaar een boom hebt staan haal je deze investering er wel uit maar wil je voor een keertje een boom? Dan is de echte boom goedkoper. En als laatste en misschien wel de belangrijkste voor kerstliefhebbers; een kunstboom ruikt niet echt en bij kerst hoort nou eenmaal de geur van een echte boom.

Gelukkig heb je nu nog wel even de tijd voordat het weer zover is en je de keuze moet maken. Nog genoeg tijd dus om na te denken over niet alleen de vraag; een echte of kunstkerstboom? Maar misschien nog wel belangrijker; welke kleuren gaan er dit jaar in de boom?

https://www.xmasdeco.nl/

Gerelateerde artikelen

Op reis voor alle drukte

Dit zijn de beste fitnesstips voor beginners

Bluetooth