Weirdmakers
Image default
Society / Holidays

Een daklekkage voorkomen en genezen

Je zit rustig op de bank, en opeens hoor je een geluid boven. Dit geluid klinkt erg verdacht, dus je gaat maar kijken. Eerst kijk je in de badkamer, maar daar zie je geen druppel. Daarna ga je naar boven, en zie je het probleem: een plas water op de grond. Als je naar boven kijkt, komt je ergste nachtmerrie uit: je hebt een daklekkage en dit moet gerepareerd worden. Een daklekkage repareren is niet zomaar iets wat je doet op een gewone vrijdag middag, en het is hoogst onwaarschijnlijk dat je het juiste gereedschap hebt om dit te repareren. Je tijdelijke oplossing is om de vloer droog te maken en een emmer onder het gat te zetten, maar dit kan niet voor altijd blijven. Je zal toch iemand moeten bellen die voor best veel geld je dak wel wilt repareren. Daar gaat je rustig vrijdagmiddag. Of misschien volgende vrijdagmiddag, omdat deze mensen het vaak heel erg druk hebben en dus eigenlijk geen tijd hebben voor jouw onbelangrijke dak. Als je kon terugspoelen in de tijd, was je vast naar het moment gegaan voor dat er een daklekkage was. Want je zou het toch liever willen voorkomen.

Een daklekkage voorkomen

Een lekkage in je dak voorkomen is eigenlijk best simpel. Het enige wat je hoeft te doen is twee keer per jaar iemand inhuren voor een dakinspectie. Vaak is deze dakinspectie ook nog eens een gratis dakinspectie, dus je kan lekker relaxen en wachten tot ze klaar zijn. Pas als ze iets zien wat schoongemaakt moet worden, worden er kosten in rekening gebracht.

Als je helaas niet kan terugspoelen in de tijd, wil je een daklekkage natuurlijk genezen. Dit kan je helaas in weinig gevallen zelf doen. Vaak moet je toch een afspraak maken bij een specialist, die het juiste gereedschap heeft om jou en je dak weer gelukkig te maken. De kosten kunnen hiervan aardig oplopen, maar het zorgt er wel voor dat je die emmer niet meer hoeft te gebruiken. Volgende keer misschien toch zo’n dakinspectie doen.

 

 

 

http://economy.nl