Weirdmakers
Image default
Society / Holidays

Een borstvergroting over de grens

Misschien denk je al een tijdje na over het laten doen van een borstvergroting, maar is het financiële plaatje het pijnpunt. Een borstvergroting in het buitenland kan dan een goede optie zijn. De medische zorg in Nederland is namelijk relatief duur. Ook de plastisch chirurgische ingrepen zijn daarom best prijzig. En omdat een borstvergroting een ingreep is die je bijna nooit vergoed krijgt van de verzekering kan het lonen om naar alternatieve opties te kijken. Dat is dan ook de reden dat steeds meer mensen voor het buitenland kiezen als ze een dergelijke ingreep laten uitvoeren. In veel landen over de grens vallen de borstvergroting kosten namelijk een stuk lager uit.

Bij onze zuiderburen kun je vaak al een stuk goedkoper uit zijn. Daarbij is België natuurlijk lekker dichtbij. Artsen krijgen hiermee meestal wat minder loon en hierdoor kunnen de kosten ook wat lager uitvallen. Wil je nog voordeliger uit zijn, dan moet je denken aan landen als Marokko, Tunesië en Thailand. Je kunt er bovendien meteen een vakantie aan vast plakken van het geld dat je bespaart door de operatie daar te laten doen. Er bestaan zelfs reisorganisaties die die plastisch chirurgische operaties aanbieden in combinatie met een weekje vakantie in het betreffende land. Dan kun op vakantie fijn bijkomen van de operatie en tegen iedereen die het niet hoeft te weten zeg je gewoon dat je op vakantie gaat. Al heb je wellicht iets uit te leggen bij terugkomst…

Er zit wel een keerzijde aan dit verhaal. Het is namelijk erg lastig om in te schatten in hoeverre een arts deskundig is. Het blijft toch een risico. Je goed laten informeren is in ieder geval erg belangrijk. Wanneer je het risico toch niet aandurft is een borstvergroting in Nederland natuurlijk ook een optie. De artsen zijn hier over het algemeen goed opgeleid en je hebt meer inzicht op welke klinieken in orde zijn en welke niet.

http://faceland.nl