Weirdmakers
Image default
Society / Holidays

Duurzaam verwarmen

Met zijn allen worden we ons meer en meer bewust van de schadelijke invloeden die wij hebben op het milieu. Gelukkig zijn de meesten van ons dan ook zeer bereid om hier iets aan te doen. Deze mensen willen hun leven beteren door iets positiefs te betekenen voor het milieu. Een manier om dit te doen, is door bijvoorbeeld je huis verwarmen zonder gas. De hoeveelheid gas die op jaarlijkse basis gebruikt wordt voor het opwarmen van ruimtes, is ontzettend veel. Het zou dan ook veel beter zijn voor het milieu om dit met zijn allen zoveel mogelijk te minimaliseren. 

 

Een voorbeeld van iets waarmee je gasloos je huis kunt verwarmen, is de hybride warmtepomp. Deze pomp haalt de warmte uit de lucht. Er zijn ook combipompen beschikbaar. Bij dit systeem wordt de warmte uit de grond gehaald. Zo wek je duurzame energie op en aan het einde van het jaar zal je dit dan ook zeker terug zien op je energierekening. Het financiële deel is voor veel mensen het laatste duwtje in de rug die zij nodig hebben om over te stappen op deze duurzame manier van verwarmen. 

 

Wanneer je een warmtepomp wilt installeren bij jou thuis, is het tegenwoordig zelfs mogelijk om hier subsidie voor aan te vragen. De reden hiervoor is dat de overheid het duurzaam, gasloos verwarmen van een woning zo veel mogelijk wil aanmoedigen. Per klant kan de subsidie die je voor zo’n warmtepomp krijgt verschillen. Hetgeen waarin onderscheid wordt gemaakt, is tussen particulieren en mensen die het zakelijk willen. De regelgeving rondom deze subsidies kan erg ingewikkeld zijn. Het is dan ook verstandig om je goed in te lezen alvorens je subsidie aan wilt vragen. Bovendien is het zaak dat je de subsidie binnen drie maanden na de installatie aanvraagt. Al je dit later doet is het helaas niet meer mogelijk en wordt het dus sowieso afgekeurd.