Weirdmakers
Image default
Bedrijven

Waar je aan moet denken om veilig je meterkast te installeren

Elektriciteit is jaarlijks verantwoordelijk voor meer dan de helft van alle onbedoelde woningbranden in het Verenigd Koninkrijk. De meeste daarvan worden veroorzaakt door elektrische apparaten die ofwel verkeerd worden gebruikt of gebreken vertonen. Meer dan de helft van alle elektrische branden begint in de keuken, waarbij kookgerei en witgoed de meest voorkomende oorzaak zijn. We hebben enkele tips opgenomen om u te helpen uw gezin en eigendommen te beschermen tegen elektrische branden.

Tips om je veiligheid te garanderen

Overweeg voor meer veiligheid een RCD (Residual Current Device) in uw zekeringkast te installeren. Het is een levensreddende gadget die de energie onmiddellijk uitschakelt als er een probleem is. Er zijn ook plug-in aardlekschakelaars beschikbaar voor gebruik in afzonderlijke stopcontacten. Laat het elektrische systeem van uw huis nakijken door een erkende elektricien. Elke tien jaar of wanneer u verhuist, moeten huiseigenaren dit voor elkaar krijgen. Geadviseerd wordt om particuliere huurwoningen elke vijf jaar of bij een huurwissel te inspecteren. Houd ontvlambare dingen zoals kleding, papieren, schoonmaakbenodigdheden, enz. uit de buurt van uw service hoofd, zoals een stroomonderbreking of zekering, elektriciteitsmeter of zekeringkast, vooral als ze zich onder de trap bevinden, wat een manier is om te ontsnappen van hogere niveaus in een noodgeval. Als u te veel items op één stopcontact aansluit, vooral die met een hoge elektrische stroomsterkte, zoals waterkokers, strijkijzers en verwarmingen, kunnen elektrische adapters overbelast raken. Als je een draagbare kachel gebruikt om warm te blijven, houd hem dan uit de buurt van brandbare dingen zoals papier, gordijnen en meubels, en gebruik hem nooit om je kleding te drogen. Schakel alle elektrische apparatuur die u niet gebruikt uit, vooral ’s nachts, wanneer een brand zich snel kan verspreiden en meer schade kan aanrichten.

Verminder het risico op brand

Controleer flexibele kabels op beschadiging, slijtage en scheur en of de stekker stevig aan de kabel is bevestigd voordat u uw apparaten aansluit. Als het apparaat en het snoer niet in goede staat zijn, gebruik het dan niet. Bij het gebruik van apparaten zoals wasmachines, droogtrommels, koel-vriescombinaties en vaatwassers, zijn er eenvoudige stappen die u kunt nemen om het risico op brand of elektrische schokken te verminderen, zoals kopen bij een gerenommeerde winkelier en het volgen van de instructies van de fabrikant bij het installeren, gebruik en onderhoud van elektrische apparaten. Vergeet uw apparaat niet als het ongebruikelijke geluiden begint te produceren of niet meer correct werkt. Als u een probleem vermoedt, koppel het dan onmiddellijk los en bel de fabrikant of een bevoegde reparateur. Woon je in Dordrecht en heb je elektrische problemen, dan kun je contact opnemen met elektricien Dordrecht 078.