Weirdmakers
Image default
Bedrijven

Dit is alles wat je moet weten over stroomstoringen

Stroomstoringen zijn erg vervelend. Als je last hebt van een stroomstoring dan wil je zo snel mogelijk hulp krijgen. Dit is zo omdat stroomstoringen erg vervelend zijn. Als je een stroomstoring hebt dan kun je geen gebruik meer maken van het stroom. Stroom wordt voor heel veel dingen in huis gebruikt, je kan hierbij denken aan het opladen van je telefoon, de wasmachine gebruiken, d ovens gebruiken, de vaatwasser gebruiken, de magnetron gebruiken, De waterkoker gebruiken of het koffiezetapparaat gebruiken. Stroom is onmisbaar en het daarom goed om te weten wat je moet doen bij een stroomstoring, en hoe je een stroomstoring kan voorkomen. 

Hoe kan je een stroomstoring voorkomen? 

Een stroomstoring is niet helemaal te voorkomen, maar er zijn wel een aantal dingen die de kans op een stroomstoring verminderen. Er zijn een paar handige tips om de kans op stroomstoringen te verminderen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je niet teveel apparaten tegelijkertijd gebruikt. Als je te veel apparaten op hetzelfde moment gebruikt dan kan er overbelasting ontstaan. Overbelasting veroorzaakt stroomstoringen. Het is ook handig om alleen apparaten met een CE-label aan te schaffen. Een CE-label is al goed maar een apparaten met een KEMA of een VDE-keurmerk zijn nog beter. Apparaten met dit keurmerk zijn uitvoerig getest.

Dit is wat je moet doen bij een stroomstoring

Als je last hebt van een stroomstoring dan moet je als eerst naar de buren gaan om te kijken of die ook last hebben van de storing. Als dit het geval is bel dan het landelijke storingsnummer om een melding te doen. Als dit niet het geval is dan zit het probleem in je eigen huis. Schakel dan een elektricien in of je kan achterhalen waar het probleem vandaan komt. Als je er achter bent waar het probleem vandaan komt dan kan je het probleem verhelpen.