Weirdmakers
Image default
Bedrijven

LED Design Holland: voor al uw vragen over LED

Op leddesignholland.nl staan veel interessante artikelen. Over de werkwijze LED specialist, groothandels in lampen, werkplaats verlichting en railverlichting. Voor veel winkels, showrooms en horecagelegenheden is een railsysteem een goede én mooie oplossing. De rail kan in principe overal worden gemonteerd ongeacht waar de contactpunten zitten. De rail is gemaakt van metaal en afgewerkt met een nette coating. Binnenin de rail zijn de elektriciteitsdraden netjes weggewerkt en daarom wordt ook wel gesproken van een spanningsrail. De armaturen, vaak gaat het om spotjes, kunnen over de hele rail gemonteerd worden. Iedere afzonderlijke lamp is eenvoudig naar voren, achteren, links of rechts te verplaatsen. Tegenwoordig zijn rails ook voorzien van dataleidingen. Slimme verlichting noemen we dat. Een bekend voorbeeld is het DALI lichtsturing systeem. De lampen worden door middel van software aangestuurd. Railverlichting is leverbaar in 1 fase en 3 fase. Bij 1 fase rails worden alle spots tegelijkertijd aan- en uitgedaan. Bij 3 fase rails is het mogelijk 3 circuits apart te bedienen. Gangbare kleuren van rails zijn zwart, grijs en wit. De losse railstukken zijn op allerlei manieren te combineren dankzij hoek- en koppelstukken.

Een tweede artikel dat we net lazen op de LED Design Holland website gaat over lichtplannen. Voor het opstellen van een lichtplan maakt het LED Design Holland team gebruik van Relux en Dialux software. Binnen deze programma’s wordt de ruimte waar het om gaat in 3D gevisualiseerd. Daarbinnen worden LED lampen gesimuleerd om na te gaan of ze de juiste hoeveelheid licht afgeven. De lux-waarde is hierbij van essentieel belang. Lux is de eenheid voor lichtsterkte. Dit zijn een paar voorbeelden van ruimtes en aanbevolen waardes:

  • een klaslokaal 300 – 500 lux;
  • een keuken in een restaurant 700 lux;
  • een ziekenhuisafdeling 500 lux;
  • een parkeergarage 80 – 100 lux;
  • een kledingzaak 450 – 500 lux;
  • een fitnessruimte 300 – 500 lux.

Meer weten over lux, rail-verlichting of andere zaken die met LED te maken hebben? U bereikt LED Design Holland via 076 – 888 000 of info@leddesignholland.nl.

https://www.leddesignholland.nl