Weirdmakers
Image default
Woning en Tuin

Waar op te letten bij de aanschaf van goedkope vloertegels

Als u de vloer in de woonkamer, badkamer of andere kamer in huis wil betegelen met goedkope vloertegels, zijn er enkele zaken waar u rekening mee moet houden. Niet elke vloertegel is even geschikt als bedekking voor de vloer in uw badkamer. De tegel moet immers goed tegen vocht kunnen en niet poreus zijn, anders is deze ongeschikt om te gebruiken in de badkamer. Tegeloutlet Kroon in Meerkerk heeft veel verschillende soorten tegels in het assortiment. Er zit dus voor elke ruimte in huis wel een goedkope vloertegel bij. Maar waar moet u precies op letten als u vloertegels gaat aanschaffen? Hieronder staan enkele tips.

Verschillende soorten vloertegels voor verschillende woonruimtes

De badkamer is de vochtigste kamer in het huis, doordat hier gedoucht en gebadderd wordt. Bij de aanschaf van goedkope vloertegels voor de badkamer moet u dus goed opletten dat deze tegels en de voegen vochtbestendig zijn. Wanneer tegels moeilijk te voegen zijn, zijn ze minder geschikt voor in de badkamer. Er kan namelijk water tussen komen, waardoor schimmels kunnen ontstaan. Voor tegels voor uw woonkamer zijn er weer andere factoren waar u rekening mee moet houden. Bij vloertegels voor in de woonkamer is de slijtwaarde belangrijk. Deze vloer krijgt namelijk gedurende de dag veel te verduren en moet dus niet te snel slijten.

Vloertegels zijn natuurproducten

Doordat vrijwel alle vloertegels gemaakt zijn van natuurlijke materialen, kan het voorkomen dat de tinten van de tegels van elkaar afwijken. Ook het patroon wat in de materialen van de tegels zit, kan verschillen. Let er dus op of de goedkope vloertegels niet te veel van elkaar afwijken. Natuurlijk kan een klein verschil in tint of structuur van de tegels juist zorgen voor een uniek resultaat. Het ligt er maar net aan wat uw persoonlijke smaak is en welk effect u wil bereiken met de vloertegels in de ruimte. Een minimalistische inrichting van de kamer vraagt bijvoorbeeld om gelijke vloertegels.

https://tegeloutletkroon.nl/