Weirdmakers
Image default
Woning en Tuin

Keuken inspiratie opdoen? Wij helpen je verder

Mocht je op zoek zijn naar een nieuwe keuken, maar weet je nog niet direct wat je nodig hebt, dan is keuken inspiratie op zijn plek. Een keuken is één van de belangrijkste spullen in jouw woning. Hier komt namelijk van alles en nog wat samen: hier eet je met heel het gezin, of met al je huisgenoten. Hier bereid je maaltijden, hier doe je samen de afwas. Hier vind je het servies om ’s ochtend je beschuitje op te smeren en hier start je met een goede kop koffie.

Keuken inspiratie voor de perfecte keuken

Iedereen heeft weer andere wensen en verwachtingen van wat een perfecte keuken precies is. Soms weet je niet eens waar je precies behoefte aan hebt, tot je iets ziet in een brochure of magazine. Voor je een keuken gaat kopen, is het belangrijk dat je je goed inleest. Er is namelijk een heleboel leuks op de markt en het zou zonde zijn als je iets over het hoofd ziet. Zoek je een platform voor inspiratie? Kijk eens vrijblijvend op de website van Superkeukens.

Een keuken samenstellen

Keuken inspiratie opdoen is belangrijker dan ooit. Vandaag de dag kun je je keuken zelf samenstellen. Vroeger kocht je eigenlijk altijd een standaardkeuken, maar dat hoeft dus niet meer tegenwoordig. Je kunt elementen uit verschillende keukens met elkaar combineren. Dit kan het beste online, waar je ook je eigen samengestelde keuken kunt visualiseren. Je kunt eindeloos variëren op het gebied van stijl, maar ook formaat, materialen en natuurlijk extra’s.

Zelf je keuken maken is uitdagend

Je keuken helemaal zelf samenstellen is spannend en uitdagend. Het loont om de juiste keuken inspiratie op te doen. Op die manier weet je precies wat er mogelijk is en wat het beste bij je past. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor inbouwapparatuur. Er zijn verschillende zaken die je kunt laten inbouwen: een oven, een magnetron, maar ook de koelkast en de vriezer.

Met wie moet je rekening houden?

Keuken inspiratie opdoen is belangrijk als je een nieuwe keuken zoekt omdat de oude niet meer voldoet. Hier kunnen heel veel oorzaken voor zijn: apparatuur kan verouderd of zelfs kapot zijn, of je hebt gezinsuitbreiding om rekening mee te houden. Ben je een fanatieke koker die gek is op experimenteren? Dan heb je veel ruimte en opties nodig. Vind je het tijd worden om te verduurzamen? Dan kun je van het gas af stappen en overstappen op inductie.

Keuken inspiratie begint met een moodboard

Eén van de beste manieren om je op je nieuwe keuken te oriënteren, is met een zogenaamd “moodboard”. Een moodboard geeft de sfeer en stijl van je beoogde nieuwe keuken weer. Je kunt je moodboard opzetten aan de hand van keuken foto’s die je in magazines en brochures tegenkomt. Ook is het handig om eens door het uitgebreide kleurenpallet te bladeren. Wat je ook kunt doen, is met een online moodboard aan de slag gaan om je project richting te geven. Wist je dat het mogelijk is om je eigen keuken inspiratie vorm te geven met een 3D ontwerp?