Weirdmakers
Image default
Woning en Tuin

Hoe kun je voegwerk uithakken?

Als het gaat om voegwerk uithakken, heb je meerdere manieren om dat te doen. Waar bij het uithakken van voegen vaak nog gedacht wordt aan ouderwets aan de slag gaan met een hamer en een bijtel, behoort deze methode allang tot de verleden tijd. Nee, tegenwoordig kan het sneller en efficiënter uitgevoerd worden. Specialist Van den Bogaart Gevelrenovatie uit Volkel in Noord-Brabant helpt je hier graag bij!

Voegwerk uithakken: welke methodes zijn er?

Wanneer je voegwerk wilt (laten) uithakken, zijn er meerdere methodes die gebruikt kunnen worden. Elk hebben ze zo hun voor- en nadelen. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

Voegwerk uithakken met een machine

Dankzij een machine kan deze taak een stuk sneller en efficiënter uitgevoerd worden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een pneumatische hakhamer. Ook zijn er hakhamers zonder luchtdruk, maar bij deze variant duurt het een stuk langer om de boel eruit te hakken. Echter is deze variant wel goedkoper.

Voegwerk uitslijpen

Ben je op zoek naar een snellere methode om voegwerk uit de muur te krijgen? Dan is voegwerk uitslijpen de methode die je zoekt. Deze methode voer je sneller uit in vergelijking met het uithakken van voegwerk. Echter is de kans op schade wel groter bij deze methode. Uitslijpen is namelijk minder accuraat, wat de kans op beschadigingen vergroot. Daarom wordt uithakken met een machine veelal geprefereerd als methode.

Laat je helpen door een professional

Menig doe-het-zelver, het zal je niet verbazen, doet het ook liever zelf. Echter is voegwerk uithakken een lastige klus waarbij het snel fout kan gaan, welke methode je ook kiest. En als het fout gaat, levert dat niet alleen beschadigingen op. Nee, het zal je ook flink wat extra kosten opleveren. Daarom is het aan te raden om altijd deze werkzaamheden uit te laten voeren door een professional, zoals Van den Bogaart Gevelrenovatie uit Volkel, Noord-Brabant.

https://bogaartgevelrenovatie.nl/