Weirdmakers
Image default
Onderwijs

De cultuurdag in de middelbare school, maak er iets unieks van!

Cultuurdag op middelbare school, bied een uniek programma aan

Kunst en cultuur op school is belangrijk. Het is een manier om kinderen vertrouwd te maken met cultuur en kunst. Dit kan op allerlei manieren. Cultuurdag op middelbare school, wat kan dit inhouden, wat kan dit betekenen voor de leerlingen en voor de school? Een cultuurdag vullen is een leuke maar ook een uitdagende taak. Wat bied je aan als school, wat nemen leerlingen mee uit de cultuurdag en hoe gaan ze zich deze dag herinneren? Het is en blijft een unieke dag. Ga dan ook voor een uniek programma.

De cultuurdag op school, iedereen doet mee

Een cultuurdag op de middelbare school is niet gelijk aan de som van de afzonderlijke klassen die een activiteit doen. Een echte cultuurdag gaat over heel de school. Van de jongste tot de oudste leerlingen nemen eraan deel. Van docenten wordt verwacht dat ze hun bijdrage leveren. En er wordt vaak gewerkt met externe partijen, bijvoorbeeld voor de organisatie van verschillende workshops. Een muziek activiteit is altijd een welkome activiteit. Er wordt bijvoorbeeld heel actief aan een song gewerkt, men maakt zelf muziekinstrumenten van recyclagematerialen en men koppelt muziek aan dans en acteren. Wil je, als resultaat van al je workshops, een concert geven? Het kan! Ook hiervoor kun je bij de organisatoren van de workshops terecht. Samen met je school maken ze er een unieke dag van!

Een cultuurdag op school, de start van…?

Cultuur op school laat kinderen kennismaken met allerlei disciplines in cultuur en kunst. Naast muziek, kan er ook aandacht besteed worden aan actuele onderwerpen, maatschappelijke vraagstukken of technische vaardigheden bijvoorbeeld. Het woord ‘cultuur’ kan heel ruim opgevat worden. Leerlingen leren tijdens de cultuurdag omgaan met andere domeinen in kunst en cultuur. Het kan goed zijn dat ze plots een heel andere hobby willen gaan doen, juist door wat ze tijdens een cultuurdag hebben mogen proeven. Een andere vaardigheid of een andere passie in hun leven, het kan hen alleen maar verrijken. Hebben ze tijdens een cultuurdag samengewerkt met leerlingen uit andere klassen? Dan kan het een begin van een hechte vriendschap worden. De cultuurdag heeft een zeer grote invloed op je leerlingen, daar mag je zeker van zijn!

https://kleinkunstig.nl