Weirdmakers
Image default
Onderwijs

Cultuurdag op school organiseren

Cultuurdag op school organiseren

Het organiseren van een cultuurdag op een middelbare school is eigenlijk heel erg makkelijk, de middelbare school hoeft zelf maar weinig te doen! Kleinkunstig is een organisatie die al jaren lang cultuurdagen organiseert op middelbare scholen. Met de kennis en ervaring die zij inmiddels hebben opgebouwd is Kleinkunstig de perfecte organisatie om dit soort evenementen toe te vertrouwen. Kleinkunstig heeft een breed aanbod en kan hiermee bijna altijd de wens van de klant vervullen. Wil de klant toch iets anders? Dat is voor Kleinkunstig in principe geen probleem, alles wordt altijd op maat georganiseerd en kan om diezelfde reden altijd weer afwijken. 

De cultuurdag is voor een middelbare school de perfecte kans om veel specialistische kennis binnen de muren van de school te halen. Waar leerlingen vaak een negatieve associatie hebben met CKV-lessen zorgt Kleinkunstig er weer voor dat het voelt als iets fris en nieuws, wat CKV oorspronkelijk ook moet zijn. Zoals eerder gezegd is de invulling van een cultuurdag voor een heel groot deel afhankelijk van de wens van de school. Wanneer een school graag veel kennis wil opdoen over muziek, organiseert Kleinkunstig een cultuurdag die zich focust op muziek. Hetzelfde kan met veel andere disciplines, denk hierbij aan theater, sport, kunst of digitale media. 

Digitale Media Cultuurdag

Dit is er eentje die je bij elke middelbare school in het land wel kan organiseren, de cultuurdag die zich richt op digitale media. Tijdens deze dag gaan de leerlingen aan de slag met verschillende apparaten als de Virtual Reality bril of de Microsoft Hololens, de leerlingen leren de ins en outs van deze apparaten en krijgen een beeld van wat dit in de toekomst wel niet kan worden. De leerlingen kunnen ook andere workshops volgen die zich misschien wat meer op software richting in plaats van hardware. Kleinkunstig ontwikkeld non-stop verder, en probeert daarmee altijd de voorloper te zijn in het aanbieden van de nieuwe belangrijke kennis. 

 

https://kleinkunstig.nl