Weirdmakers
Image default
Onderwijs

Cultuurdag als Jaarafsluiting

Cultuurdag als Jaarafsluiting

De zon schijnt weer wat harder, mensen leven toe naar de vakantie en er begint al wat geroezemoes te komen over het einde van het schooljaar. Elk jaar is het weer een feest, de dag voor de start van de zomervakantie. Dit jaar zal dat niet heel veel anders zijn, met een beetje geluk mag er zelfs nog wat georganiseerd worden en kunnen de afstudeerders van de middelbare school hun schooltijd afsluiten met een leuke dag. Maar waar vul je deze dag mee op, wat kan en mag nu? Tegelijkertijd wil je de leerlingen iets meegeven, iets waar ze wat aan hebben of in ieder geval iets wat ze energie geeft. Een Cultuurdag organiseren voor de jaarafsluiting van de school is daarmee een goede beslissing. 

Al jaren organiseert Kleinkunstig cultuurdagen op middelbare scholen door heel Nederland, met veel energie staat er keer op keer weer een mooi evenement op de agenda. Tijdens de Cultuurdag leren de leerlingen van uw middelbare school kennismaken met nieuwe disciplines, veel leerlingen zullen deze dag nieuwe dingen gaan uitproberen. De opzet van de Cultuurdag is als volgt; de school kiest waar de Cultuurdag over mag gaan, dit doen zij aan de hand van het aanbod van Kleinkunstig. Kleinkunstig organiseert de volledige Cultuurdag, de leerlingen mogen zichzelf vervolgens inschrijven voor de workshops die zij die dag willen volgen. 

Cultuurdag Muziek

Een school kan er voor kiezen om de Cultuurdag te richten op muziek, dan stelt Kleinkunstig een mooie dag samen waarin de verschillende aspecten van het muziek maken worden behandeld. Aan het einde van de dag hebben de leerlingen het produceren van muziek van a tot z meegemaakt en kunnen ze hier thuis zelf verder mee aan de gang. Klinkt zo’n muziek cultuurdag nou interessant? Neem dan een kijkje op de website van Kleinkunstig!

 

https://kleinkunstig.nl

Gerelateerde artikelen

Schoolreisjes op school

Cultuurdag op school organiseren