Weirdmakers
Image default
Zakelijk

Waarvoor is er een norm voor een laagspanningsinstallatie?

Misschien vraag je je af waarom er normen bestaan voor laagspanningsinstallaties. Dat is helemaal geen gekke vraag, want als je vaak werkt met dergelijke installaties, gebeurt dat op den duur op de automatische piloot. Niet elk gebouw heeft echter een goede conditie. Hetzelfde geldt voor wegen. Het is belangrijk dat de conditie van gebouwen en wegen steeds weer op dezelfde manier wordt gemeten. Dit is waar NEN 2767 om de hoek komt kijken. Tijdens de NEN 2767 cursus leer je hoe je op een objectieve manier metingen verricht. Je kunt de cursus bij NEN volgen. Lees verder als je hier meer over wilt weten.

 

De norm

Voor conditiemetingen is NEN 2767 de norm. Je kunt dus niet om NEN 2767 heen als je met laagspanningsinstallaties werkt. Er wordt steeds zorgvuldiger omgegaan met vastgoed. Dat heeft onder meer als gevolg dat het inspecteren van gebouwen uitermate gestructureerd gebeurt. NEN 2767 is daarbij onmisbaar. Ook de manier waarop de resultaten van een onderzoek worden verwerkt, wordt in hoge mate bepaald door deze normen. Vastgoed kan enorm waardevol zijn. De kennis die je opdoet tijdens de cursus is dan ook buitengewoon nuttig. Bovendien kun je de informatie meteen in de praktijk toepassen. Wat wil je nog meer?

Meerdere conclusies

Als een aantal personen een gebouw inspecteren op een andere manier, zullen ze allemaal met een ander advies komen. De ene persoon beweert dat het nodig is om een hoop geld opzij te leggen om het gebouw op te lappen, terwijl de ander zegt dat het gebouw in een goede staat verkeerd. Daar schiet je natuurlijk niets mee op. NEN 2767 maakt het mogelijk om objectief vast te stellen wat er moet gebeuren. Dan weet je tenminste waar je aan toe bent. Voor een eenduidig beeld moet je bij NEN 2767 zijn. De technische staat van zijn wordt nauwkeurig vastgesteld. Een conditiemeting is nog nooit zo zorgvuldig uitgevoerd.

Wat is een conditiemeting?

 

De methode die wordt gebruikt om eventuele gebreken van gebouwen vast te stellen, wordt ook wel een conditiemeting genoemd. De gebreken worden geregistreerd, gekwalificeerd en gekwantificeerd. Uiteraard worden er getallen verbonden aan hoe het bouwdeel scoort op de verschillende gebieden. Zo weet je precies waar de gebreken zitten. Welke risico’s gaan er gepaard met de geconstateerde gebreken? Dit en meer leer je tijdens de NEN 2767 cursus. Het zal ondertussen wel duidelijk zijn geworden dat de kennis die je opdoet tijdens deze cursus, buitengewoon nuttig is en meteen in de praktijk is toe te passen.