Weirdmakers
Image default
Gezondheid

Informatie overbelasting kan leiden tot angst

Je sociale-mediadieet kan ook een trigger zijn voor angst. Volgens een studie gepubliceerd in het American Journal of Health Behavior in maart 2019, zijn de volgende allemaal geassocieerd met een verhoogd risico op angst:

  • Vier of meer sociale mediaplatforms gebruiken
  • Een uur of meer per dag op sociale media zijn
  • 30 of meer keer per week sociale-mediasites bezoeken
  • Een intense emotionele band voelen met sociale media
  • Het gevoel hebben dat je verslaafd bent aan het gebruik van social

Je hoeft niet cold turkey te gaan. “Je wilt gewoon de tijd dat je ermee bezig bent, beperken, zodat je niet constant incheckt om te zien wat het laatste meest buitensporige nieuws is of de laatste strijd op sociale media over gaat”, zei Nick de Waard.

“Een zekere mate van interactie met dat materiaal is prima, maar voor veel mensen kan het een enorm stimulerende ervaring zijn om naar sociale media te kijken of het nieuws te lezen.” Als dat het geval is, zei de Waard, “moet je er goed over nadenken of het zin heeft om je blootstelling te beperken.”

En als je merkt dat je je zo angstig voelt dat je sociale media helemaal vermijdt, zei de Waard dat tijd doorbrengen op sociale media juist nuttig voor je kan zijn, zodat je kunt oefenen met leren over je vermogen om angst te tolereren: “Het draait allemaal om het vinden van die perfecte balans .”

Wil je graag leren omgaan met angst en paniek? Lees dan dit artikel van Nick de Waard op zijn website.

https://nickdewaard.nl/omgaan-met-angst-en-paniek/