Posted on

Er zijn maar weinig aanrechtmaterialen in de keuken die beter kunnen werken dan hoogwaardige betonnen aanrechtbladen. Beton is keihard graniet of leisteen en is geschikter voor modern keukendesign dan techniek of natuursteen, omdat het moderne industriële esthetiek uitstraalt.

 

Beton heeft de eigenschap om te kunnen etsen

Het mysterieuze feit is dat beton, in tegenstelling tot bijna elk ander beschikbaar materiaal, kan worden geëtst. Moderne betonnen werkbladen zijn hierdoor niet langer meer enkel koude individuele platen van grijs beton. Het zijn meestal warme en glanzende oppervlakken die zowel praktisch als stijlvol zijn.

Als onderdeel van de installatie mag het personeel het gootsteensteunframe bouwen of installeren, omdat het belangrijk is dat het aanrechtblad zelf het gewicht van de gootsteen niet kan dragen. Als de gootsteen lager gemonteerd is, plaatst u deze eerst op zijn plaats en installeert u vervolgens het werkoppervlak erboven. Na een zorgvuldige egalisatie en opvulling worden de betonnen aanrechtbladen meestal met constructielijm op de kast gelijmd.

 

De voordelen van een werkblad van beton

Betonnen aanrechtbladen brengen vandaag de dag erg veel voordelen met zich mee. Het meest opvallende is dat ze nauwkeurig kunnen worden gevormd naar de grootte van uw keuken en kunnen worden afgewerkt volgens uw eigen voorkeuren. Voor andere aanrechtmaterialen bent u meestal beperkt door de beschikbare kleuren en stijlen, maar beton geeft u meer opties. Alleen tegels bieden een vergelijkbare reeks opties.

 

Beton is zeer krasvast

Hoewel beton niet volledig krasbestendig is, heeft het een aanzienlijke krasbestendigheid, vooral in vergelijking met zachtere tegenmaterialen zoals massieve oppervlakken of laminaten. Het beton kan ook worden gewijzigd door kleine voorwerpen in het bovenoppervlak te drukken. Het kan worden ingebed in een oppervlak met gas, steen en zelfs composiet.