Weirdmakers
Image default
Dienstverlening

Wat is Chiropractie en hoe werkt het?

Chiropractie is een beroep van internationaal aanzien op het gebied van de gezondheid, dat zich toelegt op de diagnose, behandeling en preventie van mechanische veranderingen in het bewegingsapparaat, en de invloeden daarvan op het zenuwstelsel en de gezondheid in het algemeen.

Het omvat en behandelt, naast andere problemen, hernia’s, nekpijn, rugpijn, spanningshoofdpijn, fibromyalgie, artritis, en andere aandoeningen van het bewegingsapparaat.

Het voorschrijven van therapeutische oefeningen en houdings oriëntatie maken deel uit van de chiropractische behandeling.

De chiropractor krijgt een uitgebreide universitaire opleiding, die vakken uit het medisch gebied bestrijkt zoals onder meer anatomie, radiologie, biomechanica, neuroanatomie en fysiopathologie.

 

De voordelen van chiropractie

De aanpassingen die door chiropractors Bennekom worden uitgevoerd, werken posturale heropvoeding in de hand, waardoor mechanismen, uitlijning, mobiliteit en zelfregulering worden verbeterd.

De methode is geschikt voor alle leeftijden, zelfs voor baby’s. De patiënt wordt tijdens het consult geëvalueerd en de behandeling wordt individueel voorgeschreven.

 

Onder de voordelen van chiropractie zijn:

  • Verbetering van de houding;
  • Vermindering van problemen in pols-, elleboog-, schouder-, hand-, heup-, enkel- en voetgewrichten;
  • Vermindert pijn en spierspanning;
  • Verlichting van ischias, pijn in de wervelkolom en van hernia;
  • Verlichting van hoofdpijn;
  • Hulpmiddel bij menstruatiekrampen en astmatische bronchitis.

 

Chiropractie is geen massage of fysiotherapie

Massage zoekt ontspanning. Fysiotherapie behandelt spierpijn en spasmen. Chiropractie, zoals we aan het begin van deze tekst al zeiden, voorkomt, diagnosticeert en behandelt problemen in de wervelkolom, zoals rugpijn/nek/ ischias en ook peesontstekingen.

 

Wie kan het doen?

Wie geen last heeft van de hierboven genoemde problemen, maar bijvoorbeeld met computers werkt, kan een chiropractor Bennekom zoeken om zijn wervelkolom te laten bijstellen.

Zwangere vrouwen kunnen het ook doen, want de oefeningen zijn aangepast aan elke fase van de zwangerschap.

 

Wat zijn de behandelingsmethoden in Chiropractie?

Na een gedetailleerd klinisch onderzoek wordt de behandeling voorgesteld, die hoofdzakelijk bestaat uit gewrichtsmanipulatie en diverse manuele therapievormen. Houdingsadviezen en lichaamsbeweging vullen de behandeling aan.

 

Hoe wordt de therapie in Chiropractie gebruikt?

Articulaties
Gewrichtsmanipulatie is een snelle en precieze beweging, die meestal gepaard gaat met een klikkend geluid. Na manipulatie is het gebruikelijk om een afname van pijn, ontspanning van de spieren en een toename van de beweeglijkheid te zien.

Spieren
Met speciale manuele therapie-technieken wordt getracht spierspanningsgebieden op te sporen en af te voeren en verkrampte spieren te verlengen.

Houding
Jarenlange houdingsveranderingen van gewone mensen veroorzaken gewrichtsdegeneratie en pijn. Na een zorgvuldige evaluatie van de houding van de patiënt, zal de Chiropractor Bennekom advies geven over hoe een goede houding te verkrijgen en te behouden.