Weirdmakers
Image default
Dienstverlening

Chiropractie: leer over de voordelen van deze manuele techniek

Chiropractie richt zich op aandoeningen van het bewegingsapparaat en het zenuwstelsel, en op het effect dat deze aandoeningen hebben op de algehele gezondheid. Chiropractie wordt het meest gebruikt voor de behandeling van klachten aan het bewegingsapparaat, waaronder rugpijn, nekpijn, arm- en been gewrichten en hoofdpijn.

Wat doet een chiropractor Nijmegen?

Een chiropractor is een specialist in de wervelkolom. In het algemeen richt chiropractie zich op pijn in het achterhoofd, de rug en de onderrug. Maar veel deskundigen zijn van mening dat problemen met de wervels van de wervelkolom de oorzaak zijn van een aantal secundaire stoornissen in de zenuw- en autonome functies van het lichaam met weerkaatsing in alle systemen.

 

Wat is een Chiropractic procedure?

De meest voorkomende therapeutische procedure die door de chiropractor Nijmegen wordt uitgevoerd, staat bekend als “spinale manipulatie”, ook wel “Chiropractische correctie” genoemd. Het bestaat uit een matige druk op een bepaald punt, die voldoet aan twee verplichte voorwaarden – hoge snelheid en gering bewegingsbereik.

Precisie is uiterst belangrijk. Het doel van manipulatie is de mobiliteit van gewrichten te herstellen door handmatig gecontroleerde kracht uit te oefenen op gewrichten die hypermobiel zijn geworden – of waarvan de beweging is beperkt – als gevolg van weefseltrauma.

Weke delen kunnen letsel oplopen door een traumatische gebeurtenis, zoals het verkeerd optillen van een zwaar voorwerp, of door herhaalde belasting, zoals langdurig zitten in een verkeerde houding met een verkeerde houding van de wervelkolom.

In beide gevallen ondergaan de beschadigde weefsels fysieke en chemische veranderingen die ontstekingen, pijn en een verminderde functie van de wervelkolom kunnen veroorzaken. Manipulatie of correctie van het aangetaste gewricht en de aangetaste weefsels herstelt de beweeglijkheid en verlicht zo de pijn en stijfheid van spieren en weefsels.

Een niet-medicamenteuze aanpak

Chiropractors Nijmegen werken zonder medicamenten. Zij volgen een individuele benadering van de gezondheid van de patiënt, die onderzoek, diagnose en behandeling omvat. Deze deskundige beschikt over uitgebreide diagnostische vaardigheden en is tevens opgeleid om therapeutische en revalidatie-oefeningen aan te bevelen. Daarnaast worden ultrageluid, cryotherapie en elektrotherapie gebruikt.

 

Bij welke symptomen is chiropractie geïndiceerd?

Chiropractie is aangewezen voor bijna alle ziekten en disfuncties die verband houden met de wervelkolom, zoals hoofdpijn, migraine, duizeligheid, stoornissen van de bloedsomloop, pijn in de nek, rug of tussen de schouders, verschillende vormen van scoliose en slechte houding.

De praktijk is zeer doeltreffend bij de behandeling van discopathie, lage rugpijn of lage rugpijn, ischias en verlicht ook de pijn bij premenstrueel syndroom. De werking ervan bij het verhelpen van functiestoornissen van de inwendige organen is in vele gevallen bewezen en vormt het onderwerp van wetenschappelijk onderzoek.