Weirdmakers
Image default
Aanbiedingen

Breng een bezoek aan het oudste vogelpark van Nederland

Wanneer je op zoek bent naar leuke ideeën voor een uitje met het gezin, dan is het echt een aanrader om het oudste vogelpark van Nederland te bezoeken. Vogelpark Avifauna is al jaren een geliefde attractie om met kinderen naartoe te gaan en is ook een populaire bestemming voor kinderpartijtjes en schoolreisjes. In dit park is er voor kinderen namelijk veel te beleven: ze kunnen verschillende prachtige dieren bewonderen, maar ook spelen in de leukste buitenspeeltuin van Zuid-Holland. 

Een bijzonder vogelpark met een avontuurlijke buitenspeeltuin

Deze oprichter van het park hield heel erg van vogels en had een bijzondere verzameling die hij een keer op verzoek van de toenmalige burgemeester openstelde voor het publiek. Dat beviel zo goed dat hij nog meer vogels naar Nederland haalde en in 1950 opende het vogelpark officieel zijn deuren. Het park heeft nu verschillende habitats waarin dieren die uit een specifieke geografische regio komen samen te zien zijn. Je kunt bijvoorbeeld exotische vogels als kiwi’s, secretarisvogels en een helmkasuaris vinden en andere bijzondere diersoorten als de kantjil en de rode panda. Het park organiseert regelmatig vogeldemonstraties en voederpraatjes waarbij de verzorgers allerlei leuke feitjes over de dieren vertellen. In het bijbehorende restaurant kun je terecht voor een lunch, diverse versnaperingen en ijsjes. Zijn de kinderen uitgekeken op het park? Dan kunnen ze hun energie kwijt in wat waarschijnlijk wel de leukste buitenspeeltuin van Zuid-Holland is. Hier kunnen ze spelen in de jungle rivier of griezelen in het spookhuis. 

Wil je het oudste vogelpark van Nederland bezoeken?

Als het je leuk lijkt om het oudste vogelpark van Nederland en de leukste buitenspeeltuin van Zuid-Holland een keer te bezoeken, kijk dan op de website van Vogelpark Avifauna voor informatie over de openingstijden en toegangsprijzen. Je kunt ook een arrangement met overnachting boeken in het naastgelegen hotel.