Weirdmakers
Image default
Winkelen

112 meldingen Dedemsvaart

De gemeente Dedemsvaart hoort bij de provincie Overijssel, en heeft een inwonersaantal van ongeveer 17.000. 112 meldingen Dedemsvaart worden als eerste behandeld door de centrale meldkamer van de politie. Zij ontvangen alle meldingen via de landelijke meldkamer. Deze meldingen worden geclassificeerd naar categorieën en hierna doorgezet naar de juiste betrokken diensten. Afhankelijk van de melding en de bijbehorende categorie zal de politie of de gemeente Dedemsvaart de melding behandelen.

Hoe werkt het?

De centrale meldkamer bepaalt aan de hand van de melding welke betrokken partijen worden ingesteld. Hierbij worden ook continu afwegingen gemaakt over de plaatsing van eenheden in de directe omgeving van de melder. Als er bijvoorbeeld personen zijn gemeld, zal er direct naar de locatie gereden worden. Als de melding categorie brandweer betreft, krijgen zij de opdracht ter plaatse te gaan. Daarnaast is er ook de mogelijkheid voor melders om anoniem te melden bij de politie. Hiervoor worden ook speciale anonieme meldingspunten ingericht.

Waarom anoniem melden?

Soms is het voor melders comfortabel om anoniem te melden bij de politie. Er zijn situaties denkbaar waarbij dit noodzakelijk en juist is. Een maatschappelijk probleem wordt dan namelijk snel aangepakt. Voorbeelden van maatschappelijke problemen zijn bijvoorbeeld onderling alsmede drugscontroles. Ook is anoniem melden belangrijk bij problemen die gepaard gaan met een schande. Denk bijvoorbeeld aan mishandeling. Melders worden hierbij sterker geïnformeerd naar de gang van zaken en krijgen meer duidelijkheid over vervolgstappen.

In Dedemsvaart worden er veel meldingen binnen gekregen die door de politie en/of gemeente behandeld worden. Wil je meer weten over de 112 meldingen Dedemsvaart, klik dan hier.

Conclusie

112 meldingen Dedemsvaart worden bij de centrale meldkamer behandeld. Afhankelijk van de melding en de bijbehorende categorie wordt deze doorgezet naar de juiste betrokken diensten. Er is ook de mogelijkheid voor melders om anoniem te melden bij de politie. In Dedemsvaart worden er veel meldingen binnen gekregen die door de politie en/of gemeente behandeld worden.

.