Weirdmakers
Image default
Vervoer en transport

Verantwoord de weg op – zo doe je het!

Verantwoord rijden is iets waar de meeste mensen niet bij nadenken: het is een tweede natuur en je doet het niet alleen om je eigen veiligheid te garanderen, maar ook die van andere inzittenden.

Er bestaan heel wat manieren waarop je verantwoord de weg op kunt, op verschillende vlakken. Ben je nog op zoek naar inspiratie en tips? Lees dan snel verder!

4 Handige tips om verantwoord te rijden

Een auto is een prachtig hulpmiddel en één van de populairste transportmiddelen die er bestaan. Tegenwoordig heeft haast iedereen een wagen, maar dat betekent ook dat de risico’s op een ongeval groter zijn. Zo rijd je verantwoord:

1. Doe altijd je gordel aan

Het is een no-brainer, maar veel mensen onderschatten het belang van een veiligheidsgordel tijdens het rijden. Als je elke keer je gordel aan doet, zelfs als je slechts 5 minuten te rijden hebt en aan een slakkengang vooruitgaat, is de kans dat je verwond raakt bij een ongeluk zoveel kleiner. Ook voor kinderen is dat belangrijk, zeker als je ze al groot genoeg zijn om een gordel te dragen maar de risico’s van een ongeluk toch nog niet zo goed kunnen inschatten!

2. Een kinderstoeltje voor de kleinsten

Hoe belangrijk een gordel ook is tijdens het rijden, het is niet op iedereen van toepassing. Zo is het van essentieel belang dat je kleine kinderen of baby’s stevig en veilig vastzet in de wagen door ze in een aangepast kinderstoeltje te plaatsen. Zo’n stoel zit doorgaans vast aan de zetel van de wagen zelf door middel van twee spleten, waar de gordel perfect in past. De meeste autostoelen voor baby’s zijn zelfs compatibel met een deel van de wieg of buggy!

3. Ga voor een elektrische wagen

Bij verantwoordelijk rijden denken de meeste mensen aan veilig rijden, maar er is nog een andere manier om verantwoordelijk de baan op te gaan. Eén daarvan is kiezen voor een elektrische wagen, die geen fossiele brandstoffen nodig heeft en het milieu dus minder zwaar belast. Steeds meer mensen kiezen voor elektrische wagens omdat het hen geld helpt besparen én bijdraagt aan het behoud van de natuur!

4. Een steiger aanhanger kopen

Vakmannen gaan vaak de baan op met een wagen, maar hebben ook extra ruimte en hulpmiddelen nodig om accessoires te vervoeren, zoals steigers. Een steiger aanhanger kopen is erg belangrijk als je dat op een veilige manier wilt doen. Steiger aanhangers kopen kan tegenwoordig bij een gespecialiseerde winkel, die je ook al het nodige advies kan geven om de juiste aankoop te doen!