Weirdmakers
Image default
Vervoer en transport

Het schoonmaken van je e-scooter

Er zijn vele redenen om op elektrische scooters te rijden. Van woon-werkverkeer over korte afstanden tot puur plezier, de voordelen zijn talrijk. Met een kaboo step, waaronder de kaabo wolf warrior x, kun je razendsnel vaart maken wat garant staat voor veel plezier.

Van het navigeren door straten tot het volgen van paden in de dorpen, je kunt ver komen op een elektrische scooter. Maar al snel wordt het stoffig, en de wielen verzamelen modder.

Kun je een elektrische scooter wassen? 

Ja, je kunt een elektrische scooter wassen. Je moet echter wel op de IPX-classificatie letten en voorkomen dat er water bij de delicate elektronische verbindingen komt. Maar eerst zijn er belangrijke voorzorgsmaatregelen om te overwegen.

Voorzorgsmaatregelen bij het schoonmaken van een elektrische scooter:

  • Gebruik geen water onder hoge druk
  • Water onder hoge druk dringt zelfs door dunne scheurtjes. Dus wanneer u een hoge druk gebruikt, kan water delicate elektrische onderdelen en aansluitingen binnendringen.

Dat geldt ook voor oplaadpoorten, batterijcompartiment en beeldscherm. Het gevolg kan zijn dat de e-scooter niet meer goed werkt.

Drogen

Na het wassen van de elektrische scooter, veeg overtollig water af met een doek. Laat hem daarna drogen in de koele schaduw. Drogen in direct zonlicht of met een föhn is niet veilig voor de scooter.

Wees geduldig

De accu-aangedreven scooter heeft een aantal delicate onderdelen. Wees dus geduldig en voorzichtig bij het schoonmaken. Overhaast te werk gaan kan meer kwaad dan goed doen.

Begin niet meteen met schoonmaken na een rit

Na een inspannende reis kunnen sommige onderdelen van de scooter heet zijn. Dat geldt ook voor de motor. Laat hem dus eerst een tijdje afkoelen voordat je begint met schoonmaken.