Weirdmakers
Image default
Toerisme

EEN GIDS NAAR CURAÇAO

Bon Bini!!! Verder over mijn avonturen rond de Caribische eilanden, vandaag wil ik een korte gids voor Curaçao delen.

Tijdens de maanden maart tot juli was ik in het Caribisch gebied om verschillende eilanden te verkennen en na alle ABC-eilanden te hebben bezocht, was Curaçao mijn favoriete eiland van de drie omdat het het beste van allemaal biedt.

 

Over Curaçao

Het is een eiland van de Antillen in de zuidelijke Caribische Zee en het Nederlands Caribisch gebied, ongeveer 65 km ten noorden van de Venezolaanse kust. Het is een constituerend land van Nederland zoals Bonaire en Sint Maarten.

De naam komt van het Portugese woord dat ‘hart’ betekent, aangezien het eiland in de zeventiende eeuw het handelscentrum was.

Dit eiland staat bekend om zijn ongelooflijke stranden en traditionele Nederlandse architectuur met heldere en pastelkleuren waar je verliefd op wordt.

 

Wat je moet weten?

 • De hoofdstad is Willemstad
 • De taal die ze spreken is Nederlands en Papiaments. Maar je luistert veel naar Portugees, Spaans en Engels
 • De lokale munteenheid is de florin, ook wel de ANG genoemd. Ze accepteren echter veel Amerikaanse dollars en creditcards
 • Het heeft de hoogste brug in het Caribisch gebied: Koningin Juliana
 • Je kunt over het hele eiland rijden en in slechts twee uur weer terugkeren!
 • Het weer is het hele jaar door zomer, daarom er overal op het eiland cactussen en leguanen te vinden. Er kan een lichte voorspelde regenval zijn, maar het gebeurt zelden.
 • Mensen rijden aan de rechterkant
 • Kraanwater is superveilig om te drinken

Hoe kom je er?

Curaçao is een super toegankelijk eiland. In mijn geval reis ik met KLM die rechtstreekse vluchten heeft vanuit Amsterdam, maar er zijn vanuit heel veel landen rechtstreekse vluchten.

Wat te doen?

Het is een echte aanrader om een auto te huren. Met huurauto op curacao kun je het hele eiland en al haar verborgen schoonheden ontdekken. Probeer de auto ruime tijd van tevoren te reserveren aangezien de huur auto’s vaak allemaal verhuurd zijn. Voor een goede en betaalbare auto ga je naar veiligautohurencuracao.nl

 • Zoek de varkens op het strand: als je dacht dat je alleen varkens in de Bahama’s kon zien, laat me je dan vertellen dat dit niet waar is, want op Curaçao kun je ze ook vinden op het strand van Porto Mari. Dit heeft een toegangsprijs van NAF 5,- per persoon omdat het een privé-eigendom is, maar het heeft een heel mooi strand en een van de beste restaurants op het eiland.
 • Zwem met de schildpadden in Playa Piskado: dit is een beroemde plek omdat hier alle vissers met hun boten hun vangst van de dag verkopen. Dit is echter waar alle zeeschildpadden zijn, waar je zij aan zij met ze kunt zwemmen. Ongetwijfeld een van de beste ervaringen die ik op Curaçao kon beleven. Het mooie hiervan is dat het gratis is omdat het een openbare ruimte is. Zorg ervoor dat je je snorkeluitrusting meeneemt.
 • Bezoek de drijvende voetgangersbrug Koningin Emma: dit is de brug die de twee helften van Willemstad, Punda en Otrobanda met elkaar verbindt.
 • Bezoek de Handelskade: het is de Punda-kant van Willemstad waar het pittoreske gedeelte van de pier ligt dat je waarschijnlijk op alle ansichtkaarten van Curaçao hebt gezien. De in felle kleuren geschilderde Nederlandse koloniale gebouwen langs de wateren van de baai van Santa Ana. Er zijn veel leuke winkels, restaurants en cafés om van het uitzicht te genieten
 • Bezoek Cas Abao Beach: een van de mooiste stranden van het eiland met wit zand, omgeven door kliffen en weelderige vegetatie, en in de schaduw van grote parasols van palmbomen.
 • Cliff jumpen bij Playa Forti: het was mijn eerste keer cliff jumping en ondanks het feit dat het van mijn kant een mega mislukking was (bekijk de video op mijn stories hoogtepunten onder het Curaçao album) lol het is zo grappig! Deze klif bevindt zich in een restaurant Playa Forti op een heuvel op een hoogte van 12 meter en het was absoluut een van de beste ervaringen van pure adrenaline die ik op Curaçao heb gedaan.
 • Bezoek Kenepa Beach: een van de mooiste en populairste stranden van het eiland die je niet mag missen. Het water en het uitzicht is gewoon geweldig.
 • Eet leguanensoep: het is een specialiteit op het eiland en je moet het proberen. Het smaakt naar kippensoep!
 • Bezoek de wijk Pietermaai: dit is een van de mooiste en meest kleurrijke buurten. Er is een verscheidenheid aan leuke plekjes te vinden, zoals restaurants, winkels en cafés. Een van mijn favoriete restaurants was Saint Tropez.