Weirdmakers
Image default
Financieel

Wat moet ik doen als ik geld wil lenen?

Als je geld wilt lenen is het handig om je eerst te af te vragen waarom je geld nodig hebt dat niet op je bankrekening staat. Het kan handig zijn om een lening af te sluiten om allerlei redenen en voor verschillende doelen. Stel vast hoe hoog het bedrag is dat je wilt lenen en ga op zoek naar de mogelijkheden die er zijn om dat bedrag te regelen. In dit artikel helpen we je om het krijgen van een financiering makkelijk voor je te maken. We hebben een stappenplan om te bepalen wat je nodig hebt, wat je kunt aflossen en wat de beste oplossing voor je is. Heb je vragen? Stel ze gerust. We helpen je graag verder.

Check hoeveel geld je kunt krijgen

Het is één ding om voor jezelf te bepalen welk bedrag je wilt lenen. Het is iets heel anders om dat bedrag ook te krijgen. Die bedragen kunnen ver uit elkaar liggen. Je kunt online een eerste check doen aan de hand van je inkomsten en uitgaven. Zo weet je snel wat de mogelijkheden zijn. Bij de definitieve aanvraag zal de geldverstrekkende instantie gegevens van je opvragen en controleren of je daadwerkelijk in aanmerking komt voor het ontvangen van het geldbedrag.

Controleer of je voldoet aan de voorwaarden bij lenen

Wil je geld gaan lenen, dan kun je van tevoren zelf al controleren of je door de uiteindelijke selectie heen komt. Als jij bijvoorbeeld weet dat je een BKR melding hebt, dan wordt het krijgen van een lening lastig. Hou je ook aan de voorwaarden. Je hebt jezelf ermee als je onjuiste informatie invult. De voorwaarden zijn er niet voor niets. Ze helpen je om de juiste bedragen te lenen zodat je ook aan de aflossingsvoorwaarden kunt voldoen.

Bepaal welk soort lening het beste bij je past

Als je je gaat verdiepen in de mogelijkheden om te lenen, dan zul je ontdekken dat er heel veel mogelijkheden zijn. Je kunt korte leningen afsluiten en kredieten met een lange looptijd. Er zijn mogelijkheden waarbij je een lage rente betaalt en mogelijkheden waarbij de rente een stuk hoger ligt. Onderzoek voor jezelf welke optie het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Als je weet dat je binnen afzienbare tijd een behoorlijk geldbedrag gaat ontvangen dan kun je een lening afsluiten die je binnen afzienbare tijd weer moet aflossen. Is dat niet het geval dan kan het handig zijn om de aflossing over meer termijnen te spreiden.

Kijk goed naar de aflossingsvoorwaarden bij lenen

Elke lening heeft voorwaarden en kleine lettertjes. Zet bij lenen nooit een handtekening zonder dat je weet wat de voorwaarden zijn. Zorg ervoor dat je weet dat je aan je verplichtingen kunt voldoen en zonder zorgen de rente kunt betalen. Doe je dat niet, dan is een lening uitstel van je zorgen. Je lost je zorgen dan niet op, maar maakt ze uiteindelijk alleen maar groter. Je wilt jezelf helpen met een financiering en niet van de regen in de drup.