Weirdmakers
Image default
Eten en drinken

Haal je exclusieve koffiebonen bij een lokale specialist

Exclusieve koffiebonen van een kleine lokale koffiezaak zullen altijd een veel rijkere smaak opleveren dan de suikerzoete koffie die je bij een multinational vindt. Bij een multinational als Starbucks gaat het niet om de kwaliteit van de koffie, maar om de ervaring. Dat is niets meer dan een marketingtrucje om je lage kwaliteit te serveren aan een veel te hoge prijs. Bij een lokale specialist zoals Grounded koffie uit Rotterdam in Nederland koop je tegen een lagere prijs exclusieve koffiebonen die het specialty-coffee-label dragen. Lees verder om te weten te komen wat dat label precies inhoudt.

Ontdek de smaak van specialty coffee  

Elke koffieliefhebber is op zoek naar lekkere nieuwe smaken. Een specialty coffee is een label dat door de Specialty Coffee Association enkel gegeven wordt aan koffie van de allerhoogste kwaliteit. Smaak is subjectief, maar we beloven je dat de smaak van exclusieve koffiebonen vele malen beter is dan die van fletse Starbucks-koffie. Daarnaast wordt het label ook alleen maar gelinkt aan koffie die een eerlijk productieproces achter de rug heeft. Zo steun je dus ook de hardwerkende koffieboeren, die zelfs vandaag de dag nog tot 98% van hun winsten zien stromen naar grote multinationals. Kies dus uit principe voor lokale koffiewinkels en betaal minder. Je kunt er ook gericht advies vragen, iets wat niet kan in een Starbucks-café.

Strijd mee tegen de megacorporaties

Onze wereld is in volle verandering en wordt steeds meer gedomineerd door megacorporaties. Het klassieke probleem in de hedendaagse koffie-industrie is dat kleine gespecialiseerde koffiewinkels verdwijnen zodra een multinational een filiaal in de buurt opent. Een jammerlijke evolutie, want kwaliteit speelt niet langer de hoofdrol. De herkenbaarheid van ketens als Starbucks trekt mensen aan als muggen op een verlicht McDonald’s-bord in het midden van de nacht. Steun je lokale koffiewinkel een strijd mee tegen die evolutie, of moeten we devolutie zeggen?

https://groundedcoffee.nl/?lang=nl