Weirdmakers
Image default
Energie

Kun je btw terugvragen over zonnepanelen?

Na het kopen van een zonnepaneel begin je je af te vragen of je een btw teruggaaf zonnepaneel terug kunt krijgen. Als de gedachte blijft hangen, raak je gefrustreerd door de mogelijkheid om je btw niet terug te vorderen. Je moet echter rustig blijven en hier goed over nadenken. Probeer online te zoeken en antwoorden te vinden. Als je nog steeds niet zeker bent, kun je advies inwinnen bij professionals. Hoewel de btw op zonnepanelen werd verlaagd naar slechts 5%, is dat nog steeds een fortuin. Als koper/zakenman is elke cent nog steeds geld. Het spreekt voor zich dat je moet uitzoeken of je je btw kunt terugkrijgen. Lees verder om meer te weten te komen over btw teruggaaf zonnepanelen.

 

Wat is btw?

Belasting Toegevoegde Waarde (BTW) wordt door de centrale overheid geheven wanneer mensen diensten en goederen kopen. Btw wordt betaald door de mensen die diensten en goederen maken, maar de mensen die ze kopen moeten het betalen wanneer ze het product of de dienst kopen. Het standaard btw-tarief van de prijs van het product dat je hebt gekocht is 21%/ . Het teruggeven van BTW op zonnepanelen initieert en stimuleert mensen om te investeren in technologieën zoals zonnepanelen die een positieve invloed hebben op ons milieu. Aangezien zonnepanelen duur zijn, kan een typische 6 kW je geld en zorgen besparen. Je kunt controleren of je overheid de btw alleen om die reden heeft verlaagd.

 

Kun je ze terugvragen?

Als zzp’er kun je je btw op zonnepanelen terugvragen in de btw-teruggave die je hebt aangevraagd voor je bedrijf of woning. Het doel van je zonnepanelen maakt niet meer uit, zolang je maar btw-teruggaaf aanvraagt. Dit is echter alleen van toepassing op in aanmerking komende producten/diensten. Sommige kosten bieden geen btw-teruggave. Bijvoorbeeld het eten en drinken van jouw en je werknemers, je privé-accommodatie, entertainment van jezelf en je werknemers, tarieven voor persoonlijke reizen en je persoonlijke auto die je voor jezelf hebt gekocht. Gelukkig komen zonnepanelen en batterijopslag in aanmerking voor btw-teruggave. Je moet te weten komen of de overheid specifieke eisen stelt aan de btw-aangifte van zonnepanelen. Zoals je ziet, hangt het nog steeds af van je locatie en het beleid waaraan je je moet houden. Een andere potentiële bron die je kunt vragen, is een zonne-installateur. Als je toevallig een zonne-installateur kent, kun je hem ernaar vragen en ook advies krijgen. Afhankelijk van je situatie kun je btw terugvragen. Als je echter hulp nodig hebt, kun je je advocaat bellen en hem ernaar vragen.