Weirdmakers
Image default
Aanbiedingen

Waarvoor worden handmixers gebruikt?

Waarvoor worden handmixers gebruikt?

Handmixers kunnen in korte beurten worden gebruikt voor het kneden van zachte degen. Bijna alle modellen in onze test hadden echter moeite om bloem van de randen van kommen te verwerken. Bovendien kunnen zware degen of langdurig kneden de uitlijning van de tandwielen beschadigen en de motor onder druk zetten, zodat een standmixer een betere investering kan zijn voor regelmatige broodbakkers.

Welke zijn de beste handmixers?

De beste handmixers kunnen worden gebruikt voor het mixen van veel verschillende soorten voedsel, waaronder eieren, slagroom, beslag, deeg, glazuur, saladedressing, aardappelpuree en zelfs het versnipperen van gekookte kip.

Het vinden van de perfecte handmixer voor uw keuken zal grotendeels afhangen van hoe u hem gebruikt en van uw persoonlijke voorkeuren. Sommige handmixermodellen hebben verschillende hulpstukken (naast de kloppers), zoals gardes of deeghaken, waardoor ze multifunctionele keukenhulpen zijn. Andere modellen hebben opbergvakken voor de hulpstukken en het snoer. Voor de meeste thuiskoks zijn handmixers handiger (en betaalbaarder) dan staande mixers voor kleine meng- en mixwerkjes.

Waarop moet je letten bij het kopen van een handmixer

Als u klaar bent om een elektrische handmixer te kopen, maar hulp nodig hebt om te beslissen welke, neem dan deze factoren in overweging:

Prijs: De handmixers op deze lijst variëren van slechts $ 18 tot bijna $ 150. U kunt ook zeker meer uitgeven. Met het extra geld dat u aan een handmixer uitgeeft, koopt u functies en mogelijkheden. Een handmixer van $18 is prima voor beslag en deeg, maar als u andere kooktechnieken in gedachten heeft, hebt u er misschien een met meer vermogen nodig. Boven de $100 betaalt u waarschijnlijk voor een naam, niet voor mogelijkheden.

Toepassingen: Handmixers zijn er niet alleen voor het combineren van koekjesdeeg of het mixen van soepen. U kunt er kip mee raspen, slagroom mee kloppen en zelfs aardappels mee pureren. Maar u hebt een toestel nodig dat geschikt is voor de taken die u in gedachten hebt – en ook voor de gebruiksfrequentie die u nodig zou kunnen hebben. Minder dure staafmixers zijn goed voor occasioneel of zelfs zeldzaam gebruik. Als u een drukke kok bent die veel dingen moet maken, is een investering in een duurdere handmixer waarschijnlijk gerechtvaardigd.

Mogelijkheden: Hoewel elke mixer veel basisfuncties kan uitvoeren, beschikken de duurdere opties over extra snelheden, meer hulpstukken en andere functies die voor u van waarde kunnen zijn. Een garde, bijvoorbeeld, kan room sneller opkloppen dan kloppers. Als u dit nodig heeft voor meringues of toppings, overweeg dan een handmixer met het extra hulpstuk. Deeghaken zijn een must als u brood maakt; niet zozeer als u dat niet doet.

Bewaren: Het kan lastig zijn om uw kloppers in de gaten te houden als uw keukenladen een beetje chaotisch zijn. In dat geval kunt u beter kiezen voor een handmixer met een eigen opbergdoos of opklikbare opbergcontainer.

Gewicht: De meeste handmixers wegen niet meer dan twee pond, maar als een motor op volle toeren draait, kan dat moeilijk te hanteren zijn. Indien mogelijk, houd de handmixer vast en zet hem aan. Dit zal u vertellen waar het gewicht van de machine “zit” als hij draait. Kies er een die voor u het meest comfortabel aanvoelt.