Weirdmakers
Image default
Aanbiedingen

Geschikte raambekleding voor de badkamer

Elke kamer in huis heeft grote of kleine ramen die goed behandeld en bedekleed moeten worden om ze optimaal te laten functioneren. Woonkamers hebben jaloezieën nodig die hoog scoren op esthetiek en ook functioneel zijn. Slaapkamers hebben raambekleding nodig die het licht volledig kunnen blokkeren om goed te kunnen slapen en ook privacy te bewaren. Ook worden badkamers voorzien van ramen om te ventileren. Badkamers zijn de plaatsen waar je het kwetsbaarst bent en als je dus ramen hebt die op een straat uitkomen of op ramen van naburige huizen uitkijken, is privacy de eerste zorg. De raambekleding moeten het zicht naar binnen kunnen afsluiten, warmte en UV stralen tegenhouden zonder het natuurlijke licht helemaal buiten te sluiten. Badkamers zonder natuurlijk licht worden somber en donker en helpen je niet om tot rust te komen na een lange dag werken. 

Vochtbestendige raambekleding voor badkamers

Hoewel raambekleding essentieel is, is het belangrijk te begrijpen dat niet alle materialen geschikt zijn voor je badkamer raambekleding. In badkamers heerst, in tegenstelling tot je slaapkamers en woonkamers, een hoge graad van vochtigheid en hitte. Badkamers ondervinden de hele dag door extreme nattigheid. Hoewel je een aanzienlijke keuze aan jaloezieën en rolgordijnen tot je beschikking hebt, kun je niet zomaar voor een jaloezie kiezen, je hebt waterdichte jaloezieën nodig. Echt houten jaloezieën, hoewel prachtig om te zien, kunnen niet overleven in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid en zullen in een mum van tijd kromtrekken en barsten. Ook stof kan niet goed tegen water en langdurige blootstelling aan vocht zal de stof doen rafelen en afbladderen. Vandaar dat deze materialen een slechte keus zijn voor je badkamer raambekleding.

Jaloezieën voor vochtige ruimtes

Je hebt materialen nodig die goed kunnen tegen water en jarenlang met gemak in vochtige situaties overleven. Kunststof houten jaloezieën en aluminium jaloezieën zijn een fantastische keuze voor je badkamers. Er zijn weinig andere jaloezieën die je alleen mag gebruiken als je ramen in het droge deel van de badkamer staan, weg van de badruimte en de wastafel.

Kunststof houten jaloezieën

Kunststof houten jaloezieën zijn zoals de naam al doet vermoeden geen echte houten jaloezieën, maar imiteren het uiterlijk en het gevoel van de echte houten jaloezieën. Daardoor zijn ze een populaire, redelijk geprijsde en uiterst veelzijdige raambekleding. Gemaakt van vinyl pvc-schuim en een combinatie van vinyl polymeren, zijn kunststof houten jaloezieën een uitstekend economisch alternatief voor de echte houten jaloezieën. Ze zijn duurzaam, stof- en vochtbestendig. Bij blootstelling aan water trekken ze niet krom, barsten of bladderen ze niet af, en ook vergelen ze niet door overmatige blootstelling aan de zon. De lamellen van kunststof houten jaloezieën sluiten in gesloten toestand het zicht volledig af en bewaren je privacy. In bepaalde hoeken gekanteld laten de lamellen natuurlijk licht door zonder schittering en schadelijke UV stralen. Ze bieden optimale lichtregulering, privacy en isolatie bij alleen de schuine stand van de lamellen. De jaloezieën van kunststof hout zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en lamelmaten.

Aluminium jaloezieën

Aluminium jaloezieën zijn een andere mooie keuze als raambekleding voor je badkamerramen. Gemaakt van hoogwaardig aluminium zijn deze jaloezieën er in verschillende lamelmaten. Je kunt kiezen uit een reeks kleuren die bij je inrichting en kleurenschema passen. Net als jaloezieën van kunststof hout geven kantelbare lamellen en lamellen je volledige controle over je licht-, isolatie- en privacy wensen. Aluminium raakt niet beschadigd bij blootstelling aan vochtige omstandigheden. Aluminium roest ook niet, wat een groot voordeel is voor jaloezieën die in badkamers worden aangebracht. Aluminium jaloezieën zijn verkrijgbaar in snoerloze varianten die ze ook kind- en huisdiervriendelijk maken.

 

https://www.raamdecoratie.com