Weirdmakers
Image default
Aanbiedingen

Externe opslagruimte huren, het pand verbouwen, verhuizen of toch een betaalbare tussenvloer…?

Dat er meerdere wegen naar Rome leiden wil niet automatisch zeggen dat iedere weg ook even geschikt is. Wanneer de spaken van uw fiets bijvoorbeeld keer op keer breken, dan kunt u ervoor kiezen om de gebroken spaken steeds opnieuw te laten vervangen. Maar wellicht is het beter voor uw portemonnee om het gehele wiel te vervangen. Eenmaal spaakbreuk is altijd spaakbreuk…

 

Nu is ruimtegebrek in uw bedrijfspand uiteraard wel van een iets ander kaliber dan spaakbreuk. Uiteindelijk geldt echter ook hier dat er meerdere oplossingen zijn, maar dat lang niet alle oplossingen even geschikt zijn. Om het ruimtegebrek te tackelen kunt u bijvoorbeeld denken aan externe opslagruimte huren, het pand verbouwen of verhuizen. Maar heeft u ook wel eens aan een tussenvloer gedacht? In deze blog zullen we deze betaalbare optie afzetten tegen de andere bovengenoemde oplossingen.

 

Externe opslagruimte huren vergeleken met een tussenvloer

Het huren van externe opslagruimte kan een mooie manier lijken om snel extra ruimte te verwerven. Realiseert u zich echter wel dat u iedere maand opnieuw de huur zult moeten betalen. Heeft u de ruimte langere tijd nodig? Dan kunnen de kosten fors oplopen. Voor een tussenvloer betaalt u eenmalig. Ook goed om te weten is dat u de gemiddelde tussenvloer al binnen slechts twee jaar terugverdiend kunt hebben.

 

Huidige pand verbouwen vergeleken met een tussenvloer

Verbouwen kost een hoop tijd en moeite en levert vooral veel stress en chaos op. De kans is groot dat u de werkzaamheden gedurende meerdere weken of zelfs maanden moet neerleggen om het pand te kunnen verbouwen. Wilt u een uitbouw plaatsen? Dan krijgt u in de meeste gevallen ook nog te maken met vergunningen en dergelijke. Met een tussenvloer heeft u daar niet mee van doen. Met een beetje geluk kunt u de vloer al binnen een dag na aflevering in gebruik nemen.

 

De onderneming verkassen vergeleken met een tussenvloer

Sommige ondernemers zien geen andere mogelijkheid dan hun onderneming te verhuizen naar een groter pand ergens anders. Verhuizen is uiteraard een ontzettend rigoureuze stap, die eigenlijk nog meer geld en tijd kost dan verbouwen. Daarom is het altijd verstandig om eerst de mogelijkheden van een tussenvloer op een rijtje te zetten. Vaker wel dan niet blijkt dat een dergelijke vloer dé oplossing is om het ruimtegebrek het hoofd te bieden.

https://www.noltemezzanine.nl