Weirdmakers
Image default
Aanbiedingen

De beste stofzuiger van 2021

Welke stofzuiger kopen? Dit is een vraag die niet elke dag in je opkomt, maar op het moment dat het nodig is waarschijnlijk wel voor hoofdbrekens zorgt. Om jou op weg te helpen bij je keuze hebben we wat belangrijke zaken op een rijtje gezet.

Moet je letten op het wattage van de stofzuiger?

We beginnen met iets waar je eigenlijk niet op hoeft te letten. Er zit best wat verschil in wattage die ervoor nodig is om je stofzuiger te laten functioneren. Nu zou je denken dat meer wattage betekent dat de stofzuiger meer zuigkracht heeft, maar dat is niet zo. Die twee zaken hebben weinig met elkaar te maken. Kijk dus vooral naar andere zaken, zoals bijvoorbeeld zuinigheid. Goed voor je portemonnee en het milieu.

Zuigkracht en luchthoeveelheid

Deze twee zaken zijn wel belangrijk. De zuigkracht is simpelweg hoeveel kracht de stofzuiger heeft bij het opzuigen van vuil en stof. Wanneer je veel vuil hebt is dit wel belangrijk. De luchthoeveelheid is de hoeveelheid lucht die wordt aangezogen door de stofzuiger. Dit is vooral bij stof van belang, voor vuil maakt dit minder uit.

Overige zaken om op te letten

Naast deze twee zaken moet je met nog wat andere dingen rekening houden. 3 belangrijke dingen hebben we hieronder op een rijtje gezet.

Wat voor vloer heb je?

Bij een houten vloer is een andere stofzuiger ideaal dan wanneer je veel vloerkleed hebt. Bij een houten vloer moet je erop letten dat de stofzuiger geen krassen maakt, bij een vloerkleed wil je veel zuigkracht hebben.

Huisdieren

Wanneer je huisdieren zoals honden of katten hebt, heb je meer last van haren in je huis. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het kopen van je stofzuiger. Je hebt hierbij vooral extra zuigkracht, een goede filter en eventueel hulpstukken bij nodig. 

Heb je last van allergieën

Wanneer jij of iemand waarmee je woont last hebt van allergieën of astma is het belangrijk om een goede filter te hebben. Een stofzuiger blaast namelijk weer lucht uit, en dan is het belangrijk dat deze schoon is. Het beste is dan een HEPA filter. 

Kijk ook eens naar een stofzuiger test, waar de beste stofzuiger van 2021 bekend is gemaakt.

 

https://www.gereedschap-expert.nl/