Posted on

Er zijn bij Buitenleven Second Life Wood verschillende soorten sloophout te koop die nog bewerkt moeten worden voor gebruik. Deze bewerkingen zorgen er namelijk voor dat uw materialen langer meegaan en u de planken voor veel doeleinden kunt gebruiken. Wanneer u sloophout aanschaft, is het daarom van belang dat u de planken zelf bewerkt of laat bewerken door een professional.

Hergebruik balken door sloophout te kopen en te laten bewerken

Door sloophout te kopen, draagt u uw steentje bij aan het milieu. U hergebruikt namelijk planken en balken, die veelal in de bouw of havens zijn gebruikt. Echter is de bewerkingslaag vaak niet meer zoals het was, waardoor u deze opnieuw moet aanbrengen. U kunt hier zelf mee aan de slag gaan, maar u kunt er ook voor kiezen om bepaalde delen aan een professional over te laten. Bij Buitenleven Second Life Wood kunt u terecht voor de eerste bewerking van uw sloophout. Een van de bewerkingen is het borstelen van de planken. Door middel van een borstelmachine worden de planken schoongemaakt en het oppervlakte glad. U hoeft daarom niet met een schuurmachine aan de gang om de splinters van het hout af te halen, maar kunt de planken direct bevestigen waar u dit wilt en de afwerking verzorgen. Door sloophout te kopen heeft u daarom een goedkope en eenvoudige manier van inrichting.

Ook structuren mogelijk bij sloophout 

U kunt er ook voor kiezen om sloophout te kopen in combinatie met het structureren van het hout. Een borstelmachine met diepe harde borstels zorgt ervoor dat de nerven voelbaar en donker worden. Er ontstaat hierdoor een luxere uitstraling dan wanneer u het sloophout onbewerkt koopt. Hiermee kunt u uw interieur een luxe look geven. Bij een groothandel is daarom altijd sloophout te koop waarbij u deze techniek kunt laten toepassen.

Zagen voor betere lengtes 

Mocht u afwijkende maten nodig hebben voor uw sloophout, dan kunt u de planken ook door een professional op maat laten zagen. Veel sloophout is namelijk van bepaalde lengtes, die iets in millimeters kunnen afwijken. Door de planken op maat te laten zagen, bent u verzekerd van het juiste formaat en is het eenvoudiger om de planken te bevestigen op de plek van bestemming.