Posted on

Dankzij de compacte vorm van een stootkussen kan er intens worden getraind met uw bokshandschoenen aan. Hierbij kan een sparringpartner of trainer bijvoorbeeld de hoeken, intensiteit en combinaties bepalen. Of het nu gaat om een verbetering van de conditie of dat u graag nog verder wilt oefenen met de geleerde technieken van de sportschool, er zijn vele opties mogelijk. Uiteraard zijn er verschillende varianten en merken stootkussens verkrijgbaar. Lees snel verder voor meer informatie en tips zodat u deze week nog uw eigen perfecte stootkussen kunt aanschaffen.

Tegen een target mitt, wall bag en stootkussen slaan

Een target mitt is ideaal om de snelheid van uw trappen te verbeteren. Dit kussen wordt voornamelijk gebruikt bij taekwondo voor snelheidstrainingen. Dankzij de nylon strap is de target mitt gemakkelijk en stevig vast te houden. Een andere optie is de wall bag. Zoals de naam al doet vermoeden, dient dit stootkussen aan de muur bevestigd te worden. Vervolgens kunt u met behulp van dit kussen dagelijks uw uppercuts en hoeken trainen. Let hierbij wel op dat u de juiste bokshandschoenen draagt! De wall bag wordt ook veelvuldig gebruikt door verschillende grote namen binnen de vechtsport wereld. Een andere optie is het stootkussen. Bij Rumble Store Holland kunt u verschillende bokshandschoenen, vechtsportbenodigdheden en zo ook verschillende vormen en merken stootkussens aanschaffen. Zo heeft u bijvoorbeeld allereerst de optie om voor een gebogen of rechte variant te kiezen. Voordelen van het gebogen kussen is dat deze geschikt is voor iedereen en erg sterk is. Daarnaast is er de mogelijkheid om zowel thuis als in de sportschool te trainen. Een recht stootkussen is verkrijgbaar in verschillende maten en goed geschikt voor trap- en stoottrainingen. Zowel de beginnende als gevorderde vechtsporter kunnen hun technieken verbeteren met deze stootkussens. Kleinere varianten zijn het trapkussen of leverstootkussen waarbij trappen, knieën, voetstoten en stoten op het lichaam kunnen worden getraind.

Hand- en armpads bestellen

Armpads worden aan beide armen bevestigd en blokkeren de stoot of trap. Ze zijn simpelweg voor elke vechtsport inzetbaar van thai boksen tot krav maga. Tot slot zijn er nog handpads, die inderdaad, om de handen van uw trainer of sparringpartner zitten waarbij u zelf stoot met uw bokshandschoenen. Deze relatief kleine pads zijn geschikt voor precisietraining en hoek- en jabstoten.