Posted on

Bent u thuis aan het verbouwen en bent u van plan om uw trap is goed aan te pakken? Dat kan in allerlei vormen, kleuren en materialen. Wij bij Lamiwood zijn experts in het bouwen of verbouwen van trappen en wij staan altijd voor u klaar om u te helpen waar nodig. 

 

Hebt u thuis kleine kinderen rondlopen en wilt u er alles aan doen om het veilig te maken of bent u zelf wat ouder en wilt u ervoor zorgen dat de trap wat veiliger wordt voor uzelf? Wij kunnen dat allemaal en snappen ook als u extra veiligheid wilt creëren. 

 

Er zijn een aantal tips hoe u uw trap kunt laten maken zodat het een stuk veiliger wordt voor u zelf of voor de kinderen op de trap. De eerste tip gaat over de balustrade. Als u van plan bent om een balustrade te laten plaatsen, wat wij wel adviseren met kinderen, dan is het eigenlijk noodzakelijk dat deze balustrade hoog genoeg is zodat u kind er niet overheen kan vallen of zich eraan op kan trekken. Er kunnen namelijk nare ongelukken gebeuren als uw kind van de trap afvalt. En dat wilt u en uw partner natuurlijk voorkomen. 

 

Naast het laten plaatsen van een balustrade is het altijd erg belangrijk dat er een trapleuning is. Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje en ook als oudere kunnen er nog ongelukken op de trap gebeuren. Soms mis je de laatste treden of als je even met je hoofd ergens anders zit mis je een hele treden en lig je voor je het weet beneden. Een trapleuning geeft je dan eventueel nog de mogelijkheid om je ergens aan vast te grijpen en het is altijd veiliger als je je ergens aan kan vasthouden. 

 

https://www.lamiwood.nl/