Weirdmakers
Image default
Media

De muziekkeuze voor een animatievideo

De muziekkeuze voor een animatievideo

Een animatievideo dankt zijn kracht aan een aantal elementen. Hierbij kun je denken aan een passend scenario of personages. Maar, ook muziek is van groot belang als je wil dat een animatievideo succesvol wordt. Op deze manier krijgt de geanimeerde video nog meer uitstraling, en kan er beter worden ingespeeld op emoties. Klanken en muziek dragen nou eenmaal bij aan het versterken van de sfeer. 

Het maken van de juiste keuze is daarbij zeer belangrijk. Zo kies je natuurlijk geen funky jazz onder een serieuze animatievideo, en laat je zware klassieke muziek liever achterwege als de animatie een jongere doelgroep aan moet spreken. De leeftijd van de doelgroep is daarbij ook van belang. De herkenbaarheid van klanken en muziek zorgt immers voor emotie en verbinding. Dat is nou precies wat je moet een animatievideo wilt bereiken.

Het kiezen van de juiste klanken voor de doelgroep

Muziek toevoegen aan een animatievideo doe je niet zomaar. Dit moet uiterst zorgvuldig gebeuren en passen bij de emotie van het moment. Zo kan het zijn dat een animatievideo een rustige opbouw heeft, terwijl het einde explosief en energiek is. Het gebruiken van de juiste muziek op de juiste plaats is dan van groot belang. Daarbij wordt er uiteraard rekening gehouden met de uitstraling van het bedrijf, dienst of product, maar ook zeker met de doelgroep.

Herkenning is hierbij belangrijk. Des te eerder een kijker de klanken zal herkennen, des te sneller is deze geneigd om over te gaan tot actie. Dit hoeft niet direct een aankoop te zijn, maar kan ook gebeuren in de vorm van delen op social media. Met de juiste muziek op het goede tijdstip krijgt jouw animatievideo dus nog meer impact en kracht. Bij Donker Media zorgen we altijd voor maatwerk. We wegen diverse elementen tegen elkaar af, en komen zo altijd tot de beste muziekkeuze voor jouw animatievideo.

https://www.donkermedia.nl/